Nebati: Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Arab News'e konuştu: Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz. Bunu insan temelli bir yaklaşımla görüyoruz. İnsanların işini kaybetmesini istemiyoruz...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye doğalgaz merkezi olabilir" önerisini bir adım ileri götürdü. Türkiye'nin coğrafi konumu itibarıyla Rusya, İran ve Suudi Arabistan'dan gelecek enerji için bir koridor durumunda olduğunu belirterek "Her türlü doğal gaz ve petrol daha ucuz ve güvenli şekilde taşınabilir" dedi.

Arab News'e konuşan Nebati, "ekonomik büyümeye" yönelik değerlendirme de yaparak "Büyüme iç ticaret, dış ticaret ve dengeli büyüme sayesinde sağlanıyor" dedi. 

"Türkiye Ekonomi Modeli"nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracatı temel aldığını söyleyen Nebati şöyle devam etti: Gelecek dönemde mal ve enerji fiyatlarının düşmesi cari açıktaki dengenin kurulmasına katkı sağlayacak ve Türkiye'nin geçen yıldan bu yana yaşadığımız tüm zorlukları çözmesini sağlayacak.

Son 20 yılda Türk ekonomisi altyapı alanındaki büyük yatırımlarla destekleniyor. Demir yolları, otoyollar, havalimanları ve deniz limanları gibi önemli altyapı yatırımlarımızı tamamladık. İlkokullardan üniversitelere kadar tüm eğitim ve sağlık alanındaki altyapı yatırımlarımız tamamlandı.

Türkiye'de geçen yıldan itibaren emtia fiyatlarının yanı sıra nakliye maliyetleri ve enerji fiyatlarının artması nedeniyle enflasyon yükseldi.

Enflasyonla mücadele için insana odaklandık. Büyüme istiyoruz ama insanların işini kaybetmesini istemiyoruz. Üretim ve verimliliğin devam etmesini istiyoruz. Enerji fiyatlarının üzerindeki baskı azaldığı için şanslıyız. Enflasyonu dünyadaki gibi algılamıyoruz. Bunu insan temelli bir yaklaşımla görüyoruz. İnsanların işini kaybetmesini istemiyoruz. İşlerini kaybetmemeleri için elimizden geleni yapacağız."

Nebati, aralık ayında enflasyonun yavaşlayacağını ve gelecek yıl için yüzde 25 enflasyonun hedeflediklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)