Nebati: Enflasyon muhasebesi için görüş sorulacak

Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran'ın enflasyon muhasebesi talebini değerlendiren Hazine Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon muhasebesinde reel sektörün görüşlerinin alınması talimatı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'yi ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada Baran'ın Nebati'ye, ATO'nun 67 meslek komitesinin gündeminde yer alan sorun ve çözüm önerilerini aktardığı ifade edildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Binası'nda gerçekleşen ve Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu'nun da eşlik ettiği ziyarette konuşan Baran, üyelerin "enflasyon muhasebesi" taleplerini dile getirdi. Enflasyon nedeniyle işletmelerin sermayeleri eridiği halde sürekli kar ediyor gibi göründüğünü söyleyen Baran, "Enflasyon nedeniyle fiyatlardaki artış fiktif kâr olarak görünüyor. Oysa satılan ürün aynı fiyata yerine konamadığı için işletme sermayeleri hızla eriyor. Bu süreçte, işletmeler için enflasyon muhasebesi zorunluluk halini almıştır" dedi.

'REEL SEKTÖRÜN SIKINTI YAŞAMASINI İSTEMİYORUZ'

ATO Başkanı Baran'ın enflasyon muhasebesi önerisi üzerine, "Reel sektörün sıkıntı yaşamasını istemiyoruz bu nedenle görüş alarak karar veriyoruz" diyen Bakan Nebati, enflasyon muhasebesi konusunda reel sektörün görüşlerinin alınması talimatını verdi.

ATO heyetinin ziyaretinde dile getirilen diğer konu başlıkları şunlar:

-Tahıl koridoru nedeniyle Türkiye, tarım sektöründe dünyanın merkezine oturdu. Tahıl konusunda önemli olan bu gelişmeyi önümüzdeki dönemde fırsata çevirerek, bitkisel ve hayvansal ürünlerin ihracatında pozitif olarak değerlendirmek için pandemi sürecinde bazı ürünlere getirilen ihracat kısıtlamasının kaldırılması.

-Kamu ihale müteahhitlik işlerinde yıllara sari stopaj oranının yüzde 5'ten daha önce olduğu gibi yüzde 3'e indirilmesi.

-Enflasyondaki yükseliş nedeniyle ücretlilerde gelir vergisi dilimlerinin yeniden ele alınması.

-Bilişim sektöründe insan kaynağı sıkıntısının aşılması için tedbirler alınması. (HABER MERKEZİ)