Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü Zeynep Oral'ın

Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü, Zeynep Oral’a ve Anna Anatolyevna Stepanova’a verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nâzım Hikmet, 60. ölüm yıl dönümünde Moskova Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın düzenlediği etkinliklerle anılıyor. Vakıf etkinlikler kapsamında bu yıl, "Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü”nü Türkiye’den ve Rusya’dan iki ayrı isme verecek.

Ödüller, Türkiye ile Rusya arasındaki kültürel bağların gelişmesine ve Nâzım Hikmet’in edebi mirasının korunmasına yönelik katkılarından ötürü gazeteci-yazar, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı kurucularından Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Oral’a ve Nâzım Hikmet’in eşi Vera Tulyakova’nın kızı; tiyatro bilimcisi, Anna Anatolyevna Stepanova’a verilecek. Ödüller, 3 Haziran akşamı düzenlenecek törende takdim edilecek.

ÖDÜL TÖRENİ RUSSKAYA PESNYA GÖSTERİ MERKEZİ'NDE

Moskova’daki anmalar 3 Haziran Cumartesi sabahı Nâzım Hikmet’in mezarı başında başlayacak. Ödül töreni ve etkinlik saat 19.00’da Russkaya Pesnya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2014 yılından bu yana Türkiye ve Rusya arasında kültürel bağların kuvvetlenmesi, Nâzım Hikmet’in eserlerini, yaşamını, düşüncelerini genç nesillere aktarmak ve ülkelerarası bağların kalıcılığı için Moskova Nâzım Hikmet Anma etkinlikleri kapsamında ‘Nâzım Hikmet Dostluk Ödülü’ veriliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)