Nazilli'de restoranda patlama: 7 kişi hayatını kaybetti, 10 gözaltı

Aydın, Nazilli'de bir restoranda tüp değişimi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 1'i ağır 5 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranda meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Patlama da 1'i ağır 5 kişi de yaralandı. İlk bilgilere göre patlama tüp değişimi esnasında meydana geldi.

Aydın Valiliği patlamadan hayatını kaybedenlerin Neslihan Karaboğa (38), Lale Nur Karaboğa (11), Cansu Karaboğa (4), Gamze Karaboğa (10), Emine Düztepe (37) ile kızı İrem Düztepe (14) ve Fatma Danaş (45) olduğunu açıkladı.

Yaralıların isimleri ise şöyle: Mustafa Görkem Balkık (20), Cennet Yeldi (24), Merve Bayar (23), Osman Sakızcı (19), Hasan Pehlivan (41) yaralandı. Durumu ağır olan Cennet Yeldi, İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.  

Olay yerinde incelemelerde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, şöyle konuştu: "Çalışanın ilk beyanı var; tüpten bir koku geldiği, tüple ilgili bir yetkili kişinin değişim yaptığı sırada bir kokunun çıktığı, bazı insanları dışarı kendisinin çıkardığı, kısa bir süre sonra da patlamanın olduğu yönünde. Tabii olay yeri inceleme ve itfaiye bütün boyutlarıyla konuyu inceleyecek." 

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise olaydan dolayı çok üzgün olduklarını söyledi.

'TÜP DEĞİŞİMİ ESNASINDA OLDU' 

Olayda hafif şekilde yaralanarak Nazilli Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan restoran çalışanı Merve Bayar (24), tüpün kaçak yaptığını, ne olduğunu anlamadıklarını ifade etti. Bayar, şöyle konuştu:

"Kasiyerdim ben. Tüp değişimi esnasında oldu. Çok anlatacak bir şey yok, bir anda alev aldı, patladı. Ocak kısmında oldu, hepimiz de ocaktaydık zaten. Bir anda olduğu için hiçbir şeyin farkında değildik, kendimizi zor attık dışarı."

Öte yandan yüzü ve vücudunda yanıklar oluşan bir hastanın, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi de sosyal medya hesabı üzerinden Nazilli'deki patlama nedeniyle şehirde bugün ve yarın  gerçekleşecek etkinliklerin ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden "O patlamaya sebebiyet verdiği iddia edilen kişi gözaltına alındı" açıklaması yaptı. 

GÖZALTI SAYISI 10'A YÜKSELDİ 

Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak tüp değişimi sırasında meydana gelen patlamayla ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklamada, "Saat 15.30 sularında İlçemiz Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde bulunan Ekrem Çoşkun Döner isimli iş yerinde tüp değişimi sırasında meydana gelen patlama sonucu 7 kişinin öldüğü, 1’i ağır 5 yaralanın olduğu olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada 3 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir" denildi.

'BİR HASTAMIZDA YÜZDE 80 YANIK VAR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aydın'ın Nazilli ilçesindeki patlamaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Koca, olayda 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir'e nakli yapılıyor. İlk ambulansımız olay yerine patlamadan 2 dakika sonra ulaştı. 5 ambulans, 1 UMKE Timi, 18 sağlık personeliyle kazanın sonuçlarını hafifletmeye çalıştık. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız" dedi.

CENAZELER OTOPSİ İÇİN ADLİ TIP KURUMUNDA

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, patlamada hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlar hakkında Nazilli Devlet Hastanesi'nde yetkililerden bilgi alıp, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Aksoy, "Bugün 15.30 sıralarında meydana gelen tüp değişimi sırasındaki patlama neticesinde maalesef 7 vatandaşımız yaşamını kaybetti, 5 vatandaşımız da yaralandı. Yaralılardan bir tanesi 2007 doğumlu bir kızımız. Durumu biraz ağır ve onu İzmir’e sevk ettik, şu anda yolda. İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırılmak üzere seyir halinde. Diğer 4 yaralımızın Nazilli Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavileri yapılıyor. Üçünün durumu gayet iyi. Muhtemelen birkaç gün içinde taburcu olur. Bir tanesini de tedbir amaçlı yoğun bakıma aldık ama ilk aşamada hayati tehlikesi gözükmüyor. Arkadaşlarımız onunla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. 7 cenazeyle ilgili olarak da otopsileri yapılmak üzere Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Adli Tıp Kurumu'na sevkleri yapıldı. Orada otopsi çalışmaları gerçekleştirilecek ve süreci bütün kurumlarımızla, bütün birimlerimizle takip ediyoruz. Olay anından itibaren ilgili kurumlarımız, ilgili birimlerimiz her türlü müdahaleyi yapmışlardır. Çevre binalara herhangi bir hasar oluşturmadan bu şekliyle sonuçlanan bir kaza. O bizim bir tesellimiz oldu. Ama 7 vatandaşımızın yaşamını kaybetmesi bizi son derece üzmüştür. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" dedi.

'İLGİLİ KURUMLAR BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE BU SORUŞTURMAYI YÜRÜTÜYOR'

Olayla ilgili gözaltı sayıları hakkında da bilgi veren Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar Cumhuriyet Başsavcılığımız yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 10 kişiyi gözaltına alındı. Bu olayla ilişkileri Cumhuriyet Başsavcılığımızla değerlendirilecektir. Süreç, 10 kişinin gözaltı işlemleriyle devam ediyor. Olayda durumunu biraz ağır olan Cennet Yeldi 2007 doğumlu kızımız İzmir'e sevk edildi. Tüpü değiştiren görevli Mustafa Görkem Balkın arkadaşımız da yaralı. Osman Sakıcı, bu da iş yerinde çalışan bir arkadaşımız. Merve Bayar yine iş yeri çalışanı. Diğeri de Hasan Pehlivan adlı bir müşteri. Bunlar da yaralı tedavilerine devam ediliyor. Diğer kimlik çalışmaları otopsi neticesi netleşeceği için şu anda herhangi bir kimlik açıklaması yapmamızın doğru olmadığın düşünüyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinesinde adli tıp raporları, otopsi sonuçları, ortaya çıktıktan sonra kimliklerini açıklayacağız. Konunun uzmanları, ilgili kurumlar büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatımız, gerek itfaiye teşkilatımız gerekse belediye teşkilatımız kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığına vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır."

SANAYİ TÜPÜ İDDİASI

Bir gazetecinin, patlamanın meydana geldiği iş yerinde sanayi tüpü kullanıldığı iddia edildiğini söylemesi üzerine Aksoy, "Konunun uzmanları, iş güvenliği uzmanları, ilgili kurumlarımız büyük bir titizlikle bu soruşturmayı yürütüyor. Cumhuriyet Başsavcılığımızın koordinasyonunda gerek emniyet teşkilatı gerek itfaiye teşkilatımız gerek belediye teşkilatımız hepsi kendi bilgi ve belgelerini Cumhuriyet Başsavcılığımıza vererek soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yapılması konusunda her türlü gayreti ortaya koyacaklardır. Bu tür iddialar var mıdır? Varsa doğru mudur? Bunlar Cumhuriyet Başsavcılığımızın çalışması sonrası ortaya çıkacaktır" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)  

 

 

 

Etiketler Nazilli patlama