Nazca Çizgilerinde yeni keşif: Peru'da 2 bin yıl önce bir tepeye kazınmış dev kedi bulundu

Peru'da yüzlerce yıl önce çöle işlenmiş meşhur Nazca Çizgilerine bir yenisi eklendi. Bölgede devasa bir kedi figürü ortaya çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru'nun güneyinde yüzlerce yıl önce çölde tepelere ve yere işlenmiş, bazıları kilometrelerce uzayıp giden meşhur Nazca Çizgilerine bir yenisi eklendi. Arkeologlar, devasa bir kedi çizimini ortaya çıkardı.

1994'ten bu yana UNESCO Kültür Mirası Listesi'nde bulunan alandaki çalışmalarda, silinmek üzere olan çizgilerin bir kedi figürüne ait olduğu keşfedildi. Figürün eninin 37 metre, çizgilerin ise 30 ila 40 santimetre kalınlığında olduğu açıklandı.

Peru Kültür Bakanlığı'ndan yapIlan açıklamada, kedi figürünün çok dik bir tepenin yamacında bulunduğu için erozyon nedeniyle yok olmak üzere olduğu belirtildi. Figürün bir hafta süren çalışmalar sonucunda temizlenip koruma altına alındığı aktarıldı.

Arkeologlar, kedi figürünün MÖ 200-200 yılları arasında yapılmış olduğunu tahmin ediyor. 

Peru'nun başkenti Lima'nın yaklaşık 450 kilometre güneyinde yer alan Nazca Çölü'nde, geçmişte de toprağın kazılmasıyla elde edilen çizgilerle betimlenmiş kuş ve maymun gibi hayvan figürlerinin yanı sıra geometrik desenler ortaya çıkarılmıştı. Nazca Çizgileri adı verilen bu figürlerin ne amaçla yapıldığına dair araştırmalar sürüyor.

 Nazca Çizgileri çalışmalarının baş arkeologu Johny Isla ise hâlâ yeni figürler bulmalarının kendilerini şaşırttığını söyledi. (DIŞ HABERLER)