Navalni'nin doktoru, evini arayan polise Beethoven çaldı

Rus muhalif doktor Aleksey Navalni'nin serbest bırakılma talebi reddedilirken, ülkede muhalif isimlere yönelik gözaltılar da sürüyor. Kremlin'e karşı eleştirileriyle tanınan Doktorlar Birliği sendikasının başkanı ve Navalni'nin şahsi doktoru Anastasiya Vasilyeva, evini aramaya gelen polise Beethoven'ın eseri 'Für Elise'yi çalarken görüntülendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da Aleksey Navalni'nin serbest bırakılma talebi mahkemede reddedilirken, muhalif liderin kardeşi Oleg Navalni, avukatı Lubov Sobol ve şahsi doktoru Anastasiya Vasilyeva da gözaltına alındı. Kremlin'e karşı eleştirileriyle tanınan Doktorlar Birliği sendikasının başkanı olan Vasilyeva'nın evine yapılan polis baskınında Beethoven'ın eseri 'Für Elise'yi çaldığı görüntüler viral oldu.

Vasilyeva'nın, polisin kendisine arama emrini okuyup tüm elektronik cihazlarını teslim etmesini söylediği sırada istifini bozmayarak piyano çalmayı sürdürdü. Ardından arama emrini imzalamak için durduğunda "Beni alkışlayabilirdiniz" dedi; polisten de "Siz alkışlayacak başkaları var" yanıtını aldı.

 

Avukatlarından yapılan açıklamaya göre, Vasilyeva bu olayın ardından 'Covid-19 tedbirlerini ihlal etmek' gerekçesiyle 48 saatliğine gözaltına alındı. Avukatı Dmitry Djulai Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Gözaltına alınması uygunsuz; insan hakları faaliyetlerine karşı aptalca bir intikam" ifadelerini kullandı. 

Vasilyeva gözaltına alınmadan önce paylaştığı bir videoda, Navalni destekçilerine pazar günü sokağa çıkma çağrısı yapmıştı. (DIŞ HABERLER)