NATO'dan Güney Kore'ye ziyaret: ABD uçak gemisi yarımada açıklarında

USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubu, Kuzey Kore'yle füze testlerinden sonra artan gerilimin ardından Kore Körfezine mevzilendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO'nun askeri komitesi başkanı Amiral Rob Bauer, Güney Kore'yi ziyaret etti. Ziyaret yapılırken Kore yarımadası açıklarında USS Abraham Lincoln uçak gemisi görev grubu da faaliyetlerini sürdürüyor.

Gazetecilere konuşan Bauer, "Ukrayna'ya silah gönderme isteğinin Güney Kore'ye bağlı olduğunu , ancak Ukrayna'ya askeri olmayan yardımların da önemli olduğunu" söyledi. NATO yetkilisi, NATO'nun Ukrayna'ya doğrudan asker veya uçak yerleştirmeyeceğini de belirtti.

YARIMADA AÇIKLARINDA BEKLETİLİYOR

Reuters haber ajansına konuşan ABD'li bir yetkili, USS Abraham Lincoln gemisinin Kore yarımadası açıklarında faaliyetleri olduğunu söyledi. Japon Denizi'nde "bölgedeki müttefikleri korumak" hedefiyle bulunduğu belirtilen söz konusu savaş gemisinin Japonya'yla askeri tatbikata katılacağı kaydedildi. Bu kapsamda bir savaş gemisinin 2017'den bu yana ilk kez Güney Kore ve Japonya suları arasında konuşlandığı kaydedildi. 

Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı ise USS Abraham Lincoln'ün bölgede birkaç gün bulunacağını yazdı. Habere göre, ABD Kore Kuvvetleri (USFK) sözcüsü, planlanan veya devam eden tatbikatlar hakkında yorum yapmayacaklarını söyledi. Kuzey Kore ise daha önce yarımada açıklarındaki ABD askeri tatbikatlarını "savaşın provası" olduğunu açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)