NATO'dan Erdoğan'a Ukrayna teşekkürü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ukrayna krizindeki arabuluculuk çabaları için teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna krizinin çözümüne yönelik çabaları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Stoltenberg, sosyal medyadaki açıklamasında Erdoğan'a, 'Rusya-Ukrayna krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik desteği ve kişisel girişimlerinden dolayı teşekkür ettiğini' belirtti.

Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptığını açıklayan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırındaki yığınağını görüştüklerini kaydederek "Siyasi çözüm bulunması için aktif desteği ve kişisel çabalarından dolayı kendisine teşekkürlerimi ilettim" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Ukrayna'ya güçlü pratik desteğini memnuniyetle karşıladığını kaydeden Stoltenberg, NATO'nun Rusya ile diyaloğa hazır olduğunu vurguladı.

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger de, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin çabalarının memnuniyetle karşılandığını söyledi. Burger, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna krizinin çözümüne ilişkin çabalarını değerlendirdi. "Mevcut ihtilafın çözümüne yönelik her katkı elbette memnuniyetle karşılanmaktadır" diyen Burger, Türkiye’nin NATO partneri olduğunu ve Türkiye ile NATO kapsamında koordinasyon içinde bulunulduğunu kaydetti. (AA)