Nasrallah: Hizbullah'ın iç krizlerle meşgul olduğunu düşünmeyin

İsrail'in Lübnan'a saldırılarına karşılık vereceklerini söyleyen Hizbullah lideri Nasrallah, “Bombalarsanız bizler de bombalarız. Hizbullah'ın iç krizlerle meşgul olduğunu düşünmeyin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, İsrail'in Lübnan'a düzenleyeceği her hava saldırısına karşılık vereceklerini söyledi.

Nasrallah, 2006 İsrail-Lübnan Savaşı'nın bitişinin yıl dönümü nedeniyle yaptığı televizyon konuşmasında, dün Hizbullah'ın İsrail'e yönelik füze saldırısına değindi.

“Hizbullah'la bir savaşa girmenin yansımalarından korktuğu için İsrail'in 15 yıldan beri Lübnan'a hava saldırısı düzenlemediğini” öne süren Nasrallah, “Temmuz 2006 Savaşı düşman İsrail'le caydırıcı bir denge oluşturdu” dedi.

İsrail'in birkaç gün önce Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısını “çok tehlikeli bir gelişme” olarak nitelendiren Nasrallah, Hizbullah'ın dün İsrail'e yaptığı füze saldırısının 15 yıl aradan sonra İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik hava saldırılarına karşılık olarak düzenlendiğini söyledi.

“İsrail hava saldırılarına karşı gecikseydik bir değeri kalmazdı” diyen Nasrallah, şöyle devam etti:

“Şeba Çiftliklerini tercih ettik çünkü oralar sivillerin olmadığı askeri bölgelerdir. Saldırıyı gündüz yapmayı tercih ettik. İsrail hava saldırılarına verdiğimiz karşılığın sorumluluğunu resmi olarak üstlendik. Bizim açık alanları bombaladılar, bizler de açık alanları hedef aldık. Dünkü eylemin hedefi, ülkemizi korumak için çatışma kurallarını belirlemekti.”

'ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZİ VE HALKIMIZI KORUMAK'

İsraillilerin, Lübnan'da Hizbullah'a yönelik iç bölünmelere bel bağlamamaları gerektiğini savunan Nasrallah, İsrail'e hitaben şunları söyledi:

“Lübnan'ın içinde durumlar ne olursa olsun bizim birinci önceliğimiz ülkemizi ve halkımızı korumaktır. Bombalarsanız bizler de bombalarız. Hizbullah'ın iç krizlerle meşgul olduğunu düşünmeyin.”

İsrail'e füze saldırısı düzenleyen Hizbullah mensuplarının bölgede yaşayanların tepkisiyle karşılaşmasına da değinen Nasrallah, Şuveyya beldesi sakinleri veya Dürzilerle bir sorunları olmadıklarını dile getirdi.

Nasrallah, füze fırlatan Hizbullah üyelerini darp etmeye kalkışanlar hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini söyledi. (BEYRUT/AA)