Nasrallah 'Hizbullah savaşçıları Ukrayna'da' iddiasını yalanladı

Ortadoğu'dan onbinlerce kişinin Ukrayna'da "savaşmaya hazır olduğu" iddiaları gündemdeyken Lübnan Hizbullah'ın Ukrayna'ya militanlarını gönderdiği iddiası örgüt lideri tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Lübnan'da silahlı örgüt Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Ukrayna'ya Rusya ordusunu desteklemek için militan gönderdiği iddiasını yalanladı. 

Reuters haber ajansının, Lübnan'da yayın yapan Al Mayadeen TV'den aktardığına göre, Hizbullah lideri Nasrallah Ukrayna'da Rusya'nın yanında savaşmak üzere örgüt militanları ve bazı uzmanları gönderdiğine dair çıkan haberlerle ilgili konuştu. Habere göre, Nasrallah "Hizbullah'tan ne savaşçı ne de uzman, hiç kimse bu savaş sahalarından herhangi birine gitmedi" açıklaması yaptı. 

'ORTADOĞU'DAN 16 BİN GÖNÜLLÜ UKRAYNA'DA SAVAŞMAYA HAZIR' İDDİASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen hafta yaptığı açıklamada Ortadoğu'dan yaklaşık 16 bin gönüllünün Ukrayna'da savaşmak üzere hazır olduğu yönünde ifadeler kullanmıştı. Putin, “Donbass’ta yaşayan insanlara, para için değil, gönüllü olarak gelip yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görüyorsanız, o hâlde bu insanların askeri operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmeliyiz” demişti. 

Suriye'de Rusya'yla birlikte Beşar Esad yönetimine destek veren Hizbullah milislerinin de "gönüllüler" arasında olduğu ve bazılarının Ukrayna'ya gittiği iddiaları basında yer almıştı. (DIŞ HABERLER)