NASA, Jüpiter'in iki yeni görüntüsünü yayınladı

NASA’nın uzaya gönderdiği James Webb Teleskopu, Jüpiter’in son halini gösteren iki görsel yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada (CSA), Avrupa Birliği (ESA) ve ABD (NASA) uzay ajanslarının ortak yürüttüğü programın bir parçası Webb Uzay Teleskopu, uzayın derinliklerinden ilk yüksek çözünürlüklü görsellerini 12 Temmuz’da yayınlamıştı. Webb Teleskopu, bu sefer Jüpiter’i görüntüledi.

DHA'nın aktardığına göre, ABD’nin uzaydaki çalışmalarını yürüten NASA’nın uzaya gönderdiği Webb Teleskopu dün Jüpiter’in son halini gösteren iki görseli yayınladı. Jüpiter gözlemlerinin, bilim insanlarına Jüpiter'in iç yaşamına dair daha fazla ipucu vereceği belirtildi.

NASA yaptığı açıklamada “Fırtınalar, güçlü rüzgarlar, auroralar, aşırı sıcaklık ve basınç koşullarıyla Jüpiter'de çok şey oluyor. Şimdi, NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu gezegenin yeni görüntülerini yakaladı. Webb'in Jüpiter gözlemleri, bilim insanlarına Jüpiter'in iç yaşamına dair daha fazla ipucu verecektir” denildi. Berkeley'deki California Üniversitesi'nden emekli profesör, gezegen astronomu Imke de Pater, “Dürüst olmak gerekirse bu kadar iyi olmasını beklemiyorduk” dedi. (HABER MERKEZİ)