NASA, ilk çizgi romanını yayınladı: First Woman

'First Woman: NASA's Promise for Humanity' adlı çizgi roman, NASA tarafından yayınlandı. Çizgi roman, Ay yüzeyine inen ilk kadın Callie Rodriguez'in serüvenini aktarıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), tarihinde ilk kez Ulusal Çizgi Roman Günü için interaktif, dijital bir çizgi roman yayınladı. 'First Woman: NASA’s Promise for Humanity' adlı çizgi roman, 40 sayfaya yayılan bir hikâyeden oluşuyor ve Ay’ı keşfeden ilk (kurgusal) kadın olan Callie Rodriguez’e odaklanıyor.

Sputnik'in haberine göre, Brad Gann ve Steven List tarafından yazılan ve Kaitlin Reid tarafından çizilen çizgi romanda yer alan hikâyeye göre, Ay'a inen ilk kadın ve ilk siyah kişi olarak kurgulanan Callie, ajansın yakın hedeflerinden biri olan Artemis görevine katılıyor. Çizgi romanın ilk sayısı, Ulusal Çizgi Roman Günü onuruna cumartesi günü ücretsiz olarak yayınlandı. Eser ayrıca NASA'nın internet sitesinde de bulunuyor.

NASA Yönetici Yardımcısı Pam Melroy çizgi romanı, "Callie’nin hikâyesi tutku, özveri ve azmin hayallerimizi gerçeğe dönüştürmemize nasıl izin verdiğini gösteriyor. Callie, benim gibi, becerilerini geliştirdi, öğrenme fırsatlarını ele geçirdi ve NASA astronotu olmak için zorlukların üstesinden geldi" diyerek özetledi. 

NASA’dan Derek Wan ise, “Her yaştan uzay hayranının keyif alacağı bir şey olduğunu umuyoruz” ifadelerini kullandı. 

Çizgi romanın ayrıca mobil uygulama versiyonu da bulunuyor. "First Woman" uygulaması, App Store veya Google Play'den indirilebiliyor.