Narlıdere Belediyesi'nde işçinin grev kararına rağmen TİS imzalandı

İzmir Narlıdere Belediyesi ile Belediye-İş arasındaki TİS görüşmelerinde işçinin grev kararı kırıldı, sözleşme imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Belediye-İş’in örgütlü olduğu İzmir’in Narlıdere Belediyesi'nde grev kararı alınmasına rağmen belediye yönetiminin teklif ettiği oranlar sendikacıları tarafından kabul edilerek sözleşme imzalandı.

Evrensel'de yer alan habere göre; belediyeyi temsilen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile belediyede örgütlü olan Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube arasında sürdürülen 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle dolayısıyla grev kararı alınmış, 7 Haziran’da karar belediye binasına asılmıştı.

İşçiler greve hazırlanırken Belediye-İş Şube Başkanı Savaş Atalay, yaptığı açıklamada, SODEMSEN ile son kez görüşeceklerini ve anlaşma sağlanmazsa greve başlayacaklarını söyledi. İşçiler şube yönetiminin çağrısıyla belediyenin garajında toplanırken, şube yönetimi saat 04.00’e kadar süren görüşmelerde işçilerle toplamda üç kez bir araya geldi. İşçiler, şube yönetiminin her defasında greve çıkmanın yaratacağı zorlukları, bu zorlu süreci işçilerin kaldıramayacağını, işçilerin kendi arasında güç birliği yapacak dirençte olmadığını söylediğini ifade etti. Sendika yönetiminin talepler kabul edilirse, kadrolu olmayan 30 işçinin kovulacağını da söylediğini aktaran işçiler iradelerinin ezildiğini ifade etti. İşçiler  İşyeri temsilcisi Ali Taşlı’nın ise taleplerini karşılamayan anlaşmayı, “Kötünün iyisini imzalamaya çalışıyoruz” diyerek savunduğunu aktardı.

'BU ZAM ERİYECEK'

Belediye yönetiminin günlük yüzde 40’lık zam dayatması için oylama yaptıklarını ifade eden işçiler, 'Grev de yapılsa bu rakamlardan fazlasına sahip olamayacakları' üzerinden baskı altına alınarak onay vermek zorunda kaldıklarını dile getirdi. İşçiler yapılan bu zammın bir yıl sonunda enflasyonla eriyeceğini, vergi kesintileriyle geçinecek bir ücretin kalmayacağını söyledi.

Savaş Atalay ise “İşçi arkadaşlarımızın talebi yevmiyelerin 400 lira ve üstü olması yönündeydi. Yapılan zam yüzde 40-45’te kaldı. Gönül isterdi ki bizim istediğimiz rakamları imzalayalım ama ülke şartları nedeniyle öyle olmadı” dedi. (HABER MERKEZİ)