'Namus cinayeti' savunmasının arkasından define çıktı

İstanbul'da eşine cinsel saldırıda bulunduğunu ileri sürerek kuzenini öldüren Aslan İlhan hakkındaki soruşturma bitti. İddianamede cinayetin nedeninin Trakya'da bulunan define olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Eyüpsultan'da 19 Haziran 2022'de Abdullah Koşar, kuzeni Aslan İlhan'ın evinde ölü bulundu. Eve giren polisler Abdullah Koşar'ın biri kafasından olmak üzere üç kurşunla öldürüldüğünü tespit etti. Cesedin yanında "Namussuzluğun bedeli budur" yazılı bir de not bulundu. 

DHA'nın haberine göre Aslan İlhan yurt dışına kaçmak isterken İpsala'da yakalandı. Cinayeti itiraf eden Koşar, kuzeni Abdullah Koşar'ın arada sırada evlerinde misafir kaldığını söyledi. İlhan, eşinin Abdullah Koşar tarafından 5 yıl önce tecavüze uğradığını söylediğini, bunu öğrenince maktulle eşini evinde yüzleştirmek için Koşar'ı eve çağırdığını, eve gelen maktulün kafasına bir el ateş ettiğini anlattı. 

Abdullah Koşar'ın babası ile eşi ise tecavüz iddialarını yalanlayarak Aslan İlhan ve Koşar'ın Trakya'da buldukları definenin paylaşımı konusunda yaşanan anlaşmazlıktan kavga ettiğini söyledi. İlhan ailesi ise define iddiasını yalanladı. 

Savcılığın hazırladığı iddianamede şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede Osmanlı turası işareti bulunan para ve birden fazla tarihi eser olarak değerlendirilebilecek görüntünün bulunduğu, define arama videolarının olduğu tespit edildi. Abdullah Koşar'ın cep telefonunda yapılan veri kurtarma işleminde de 43 tarihi eser niteliğinde madeni para ve sikke materyallerinin görüntüsünün çekilerek silindiği belirlendi.

İddianamede, Abdullah Koşar ile Aslan İlhan'ın eşi arasında hiçbir telefon görüşmesi tesip edilmediği, tecavüz iddiasına ilişkin de hiçbir delil bulunmadığı belirtildi. İddianamede, şüpheliler ile maktul arasında define paylaşımı konusunda anlaşmazlık bulunduğu, şüpheliler Aslan İlhan ile  eşi Semanur İlhan, ağabeyleri Erdal İlhan, Nedim İlhan'ın plan doğrultusunda maktulü inşaat işleri bahanesiyle Aslan İhan'ın evine çağırdıkları, eve gelen maktulü şüpheli Aslan İlhan'ın öldürdüğü belirtildi.

Şüpheliler Aslan İlhan, Erdal İlhan, Semanur İlhan ve Nedim İlhan'ın iştirak halinde "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Aslan İlhan'ın "Ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi ve Aslan İlhan'ın kaçmasına yardım ettiği iddia edilen İlhan Acat'ın ise suçluyu kayırma suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapsi talep edildi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler define cinayet istanbul