Namık Kemal Zeybek: Milli Eğitim Bakanlığı, ümmetçi şeriat devleti amaçlıyor

MEB'in hazırladığı 'Maarif Müfredat Programı'na tepki gösteren ATA Parti lideri Namık Kemal Zeybek, "Amaçları açık, Türkiye Cumhuriyetini köklerinden kopararak Ümmetçi Şeriat Devleti yapmak dedi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ATA Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline' tepki gösterdi. Bu projenin Türkiye Cumhuriyeti’ni köklerinden kopararak 'Ümmetçi Şeriat Devleti'ne dönüştürmeyi amaçladığına dikkat çeken Zeybek, “Anayasamızın ilgili maddeleri ve Milli Eğitim Temel Kanunu değişti de, bizim mi haberimiz olmadı?” diye sordu.

Zeybek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınır tanımadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığın adı Milli Eğitim ama, yürürlüğe koyacakları Maarif Müfredat Programı… Amaçları çok açık, Türkiye Cumhuriyetini köklerinden kopararak bir Ümmetçi Şeriat Devleti yapmak!

Diyanetin vesayetinde, tarikatlar ile kol kola yürüyen AKP Eğitim Bakanlığı yetkilileri, günü gelince yargılanmayacakları yanılgısı içinde gemi azıya almış yürüyorlar.”

'ATATÜRKÇÜLÜK VE LAİKLİK YOK'

Zeybek, 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“1. Anayasanın 42. maddesinde, “Eğitim ve öğretim Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda, çağdaş bilim ve eğitim esaslarına göre yerine getirilir ve eğitim öğretim özgürlüğü Anayasaya sadakat borcunu ortadan kaldırmaz.”

2. Anayasanın 58. maddesinde, “Gençlerin pozitif bilim ve ATATÜRK ilke ve devrimleri çerçevesinde yetiştirileceği”

3. Milli Eğitim Temel Kanunu 2. maddesinde, “Türk Milletinin bütün fertlerinin ATATÜRK inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal hukuk devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen yurttaşlar olarak yetiştirileceği”

4. Kanunun 10. maddesinde, “Eğitim sistemimizin her derece ve türü ile ilgili ders programlarının hazırlanıp uygulanmasında ve her türlü eğitim faaliyetlerinde Atatürk ilke ve inkılapları ve Atatürk milliyetçiliğinin temel olarak alınacağı”

5. Kanunun 12. maddesinde, “Türk milli eğitiminde LAİKLİK esastır” şeklinde açık hükümler varken,

Üzerinde 10 yıldır çalışılarak hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline” baktığımızda İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders müfredatında bile Atatürk’ün 6 ilkesine ve hiçbir ders müfredatında ise laiklik ilkesine yer verilmemiştir.

İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi sadece 8. ve 12. sınıflarda, Tarih dersi 9-10-11. sınıflarda okutulması planlanmışken, 4. sınıftan 12. sınıflar dahil Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi zorunlu,

Yine 4. sınıftan 12. sınıflar dahil 'Peygamberimizin Hayatı' ve 'Kuran-ı Kerim' dersleri seçmeli zorunlu ders olarak okutulması planlanmış.

 Anayasamızın ilgili maddeleri ve Milli Eğitim Temel Kanunu değişti de, bizim mi haberimiz olmadı?"