Naci Görür'den Adanalılara: Arkadaşlar lütfen evlerinize dönün

Adana'da deprem riski uyarısı yapan Naci Görür, riskin olduğunu ancak depremin ne zaman olacağının bilinemeyeceğini belirterek "Arkadaşlar eğer evinizde hasar yoksa evlerinize dönün" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kahraman Merkezli iki depremin ardından Adana'da riskin yükseldiğini açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, "Adanalı kardeşlerim evlerine girmemekte direniyorlarmış. Arkadaşlar, eğer evinizde hasar yoksa, AFAD veya Belediye yetkilileri bir sorun görmüyorsa lütfen onlara uyun ve evlerinize dönün" diye çağrı yaptı. 

Deprem riskinin olduğunu ancak depremin ne zaman olacağının belli olmadığını belirten Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

"Arkadaşlar, lütfen biraz da beni anlayın. Hepinizin acısına, endişesine saygı duyuyorum ama , binlerce kişi bana defalarca yazıp aynı şeyleri soruyor, açıklama istiyor. Yanlış anladığı veya anlamadığı halde sitem ediyor, az da olsa kimileri saygı sınırını zorluyor. Şimdi Adana Milletvekili meslektaşım Sayın Müzeyyen Şevkin ile konuştum. Adanalı kardeşlerim evlerine girmemekte direniyorlarmış. Arkadaşlar, eğer evinizde hasar yoksa, AFAD veya Belediye yetkilileri bir sorun görmüyorsa lütfen onlara uyun ve evlerinize dönün.

Bilim insanları olarak bizler hükümeti, yerel yönetimleri ve halkı görevimiz gereği uyarabiliriz. Tıpkı Elazığ depreminden sonra Maraş konusunda uyarı yaptığımız gibi. Maraş depremi olduktan sonra güney alanların Adana ve Antakya yörelerinin de özenli olması gerektiği hususunda yetkilileri uyardık. Bu illa orada şu zamanda şöyle deprem olacak demek değildir. Bilinçli olmak, hazır olmak, yanlış davranmamak demektir. Sevgiyle." (HABER MERKEZİ)