Myanmar'ın devrik lideri Suu Kyi aylar sonra ilk kez duruşmaya çıktı

Myanmar'da şubat ayında ordunun gözaltına aldığı devrik lider Suu Kyi, aylar sonra ilk kez duruşmaya katıldı. Avukatları, Suu Kyi'nin 'sağlıklı göründüğünü' aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Myanmar'da ordunun seçimlerde hile yapıldığı gerekçesiyle şubat ayında yönetime el koyup gözaltına aldığı lider Aung San Suu Kyi, darbenin ardından ilk kez duruşmaya katıldı. 1 Şubat'tan bu yana avukatlarıyla görüştürülmeyen ve telekonferans yoluyla duruşması yapılan Suu Kyi'nin, 'sağlıklı göründüğü' kaydedildi. Aylar sonra ilk kez mahkeme salonuna getirilen devrik liderin avukatlarından Thae Maung, Suu Kyi'nin duruşmadan önce savunma ekibiyle bir araya geldiğini belirtti.

'NLD HALK İÇİN KURULDU'

Avukatlarıyla darbeden bu yana ilk kez yüz yüze görüşen Suu Kyi'nin, "Ulusal Demokrasi Ligi (NLD) halk için kuruldu ve bu insanlar orada olduğu sürece var olacak" dediği aktarıldı.

Geçtiğimiz günlerde, darbenin ardından kurulan Birlik Seçim Komisyonu (UEC) Suu Kyi'nin partisi NLD'nin 'feshedileceğini' duyurmuştu. UEC Başkanı Thein Soe, seçimlerde hile yapıldığı iddialarını yineleyerek parti liderlerinin 'vatan haini' olarak yargılanacağını söylemiş ancak NLD'nin ne zaman feshedileceğine dair detay vermemişti.

PROTESTOLARDA ÖLENLERİN SAYISI 818'E YÜKSELDİ

Askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı düzenlenen protestolarda, güvenlik güçlerinin saldırıları sonucu ölü sayısının 818'e çıktığı açıklandı. Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu, en az 4 bin kişinin gözaltına alındığı kaydetti. (DIŞ HABERLER)