Myanmar'da polis tarafından başından vurulan protestocu öldü

Myanmar'da darbe karşıtı gösterilerde polisin başından vurduğu 20 yaşındaki protestocu öldü. Doktorlar, 10 gündür yoğun bakımda olan Mya Thwate Thwate Khaing'in 'gerçek kurşunla' vurulduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Myanmar'da yönetime el koyan orduya karşı başlatılan protestolarda, güvenlik güçleri tarafından başının arkasından vurulan 20 yaşındaki kadın öldü. Başkent Nepido'da 9 Şubat'taki protesto gösterilerinde başından ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan ve 10 gündür yoğun bakım ünitesine bağlı olan 20 yaşındaki Mya Thwate Thwate Khaing'in öldüğü duyuruldu. Doktorlar, Khaing'in 'gerçek kurşunla' vurulduğunu kaydetti. 

Khaing'in ağabeyi, kardeşinin ölümüne ilişkin, "Çok üzgünüm ve söyleyecek bir şey bulamıyorum" ifadelerini kullandı. Khaing, 6 Şubat'tan bu yana ülkede süren geniş çaplı protesto gösterilerinde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu ölen ilk protestocu oldu.

Myanmar ordusu, 8 Kasım 2020 seçimlerinde hile yapıldığı iddiaları üzerine 1 Şubat'ta yönetime el koymuş, bir yıllığına olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti. Devlet Başkanı Win Myint, Dışişleri Bakanı ve ülkenin fiili lideri Aung San Suu Kyi ile iktidar partisi Ulusal Demokrasi Birliğinin (NLD) önde gelen isimleri gözaltına alınmıştı. Myanmar'ın çeşitli illerinde 6 Şubat'ta darbeye karşı kitlesel gösteriler ve sivil itaatsizlik eylemleri başlamış, kısa sürede ülke geneline yayılmıştı. (AA)