Myanmar'da darbeciler 'arananlar listesi' yayınladı

Myanmar'da yönetime el koyan ordu, darbe karşıtı eylemlere destek verenlerin isimlerinin bulunduğu bir 'arananlar listesi' yayınladı. Listede, oyuncu ve müzisyenlerin de yer aldığı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da 1 Şubat'ta yönetime el koyan cunta yönetimi, darbe karşıtı protestolara destek verenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı bir 'arananlar listesi' yayınladı. Eylemlere destek veren oyuncuların, müzisyenlerin ve ülkede tanınmış birçok ismin bulunduğu listede en az 60 kişinin bilgileri paylaşıldı.

'Arananlar listesinde' olan kişilerin, 'korkuya neden olma' ve 'yanlış haber yayma' suçlamalarıyla yargılanacağı belirtilirken, bu isimlerin üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi.

'DEMOKRASİ İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Tutuklama kararıyla hedef alındığını söyleyen Myat Noe Aye isimli Myanmarlı oyuncu, "Sıra bana geldiğinde korkacağımı düşünüyordum ama ülkem için en doğru şeyi yaptım ve kendimle gurur duyuyorum" dedi. Myat Noe Aye, sosyal medya paylaşımında "Adalet ve demokrasi için savaşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÖLÜ SAYISI 570'E YÜKSELDİ

Ülkede, askeri darbeye ve seçilmiş hükümet üyelerinin gözaltına alınmasına karşı düzenlenen protestolara güvenlik güçlerinin saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 570'e çıktı. En az 43 çocuğun öldürüldüğü açıklandı. Siyasi Tutuklulara Yardım Kuruluşu (AAPP), 2 bin 700'den fazla kişinin ise gözaltında olduğunu duyurdu. (DIŞ HABERLER)