My French Film Festival başlıyor

11. My French Festival, 15 Ocak'ta başlıyor. Dünyanın genç yönetmenlere adanmış ilk frankofon online sinema festivali olan festival, 13 uzun metraj film ile 17 kısa metraj filmi izleyicilerle buluşturacak. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UNIFRANCE tarafından bu yıl 11. kez düzenlenecek olan My French Film Festival için son hazırlıklar yapılıyor. 15 Ocak - 15 Şubat tarihleri arasında online gerçekleşecek olan festival, 13 uzun metraj film ile 17 kısa metraj filmi izleyicilerle buluşturacak. 

Dünyanın genç yönetmenlere adanmış ilk frankofon online sinema festivali olan My French Festival, Fransa, Belçika, Kanada ve İsviçre'den kabul edilen filmlerle düzenlenecek. Fransız, Belçika, Kanada ve İsviçre yapımı filmlerden oluşan seçki, "Forever Young", "Crazy Loving Families", "True Heroines", "French Ghost Stories", "On the road" veya "Love" gibi kısa ve uzun metrajlı filmler karışık bir şekilde değerlendirilerek konularına göre oluşturuldu. Çocuk Köşesinde ise çocuklar, beş kısa metrajlı sessiz animasyon filmden oluşan çocuk seçkisini izleyebilecek. Ayrıca bu yılki French Ghost Stories seçkisini "Orphée" ve "La Vie des morts" gibi yapımlar tamamlıyor.

Filmlerin tamamı  MyFrenchFilmFestival.com adresinden ve partner platformlardan izlenebilirken, kısa metrajlı yapımlar ise festivalin Facebook sayfası ve YouTube kanalından ücretsiz izlenebilecek.

Festival kapsamında gösterime sunulan filmlere ayrıca ödül takdim edilecek. Filmler, izleyici tarafından online olarak puanlanacak ve yorumlanacak. En yüksek puanı alan uzun metrajlı ve kısa metrajlı filmler İzleyici Ödülü’nün sahibi olurken, yanı sıra yabancı sinemacılardan oluşan uluslararası bir jüri tarafından verilen Jüri Ödülü ve beş gazeteciden oluşan jüri tarafından verilen Uluslararası Basın Ödülü de verilecek.

Filmlerin tamamı Fransızca ve İngilizce altyazılı olarak, dört film de Türkçe altyazı seçeneği ile gösterilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)