Müzisyenler meslektaşları için söyledi: 'Müzik Susmaz'

Müzisyenler pandemi sürecinde sıkıntılar yaşayan ve intihar eden müzisyenler için bir araya geldi: 'Müzisyenlerin yaşadığı zorluklara karşı güç olabilmek adına 'Müzik Susmaz' projesini başlattık.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müzisyenler bir araya gelerek, korona virüsü salgını sürecinde ekonomik ve psikolojik sıkıntılar yaşayan ve intihar eden 103 müzisyene adanan “Müzik Susmaz” adlı parçayı seslendirdi. Söz ve müziği Özcan Şenver'e ait olan parçanın aranjörlüğünü ise Kerem Ulaş Dönmez yaptı. 

Karoft YouTube kanalında paylaşılan "Müzik Susmaz" adlı parça, sanatçılar Hüseyin Turan, Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu, Özcan Şenver, Hilmi Yarayıcı, Karoft, Hakan Çağlar, Egemen Yılmaz, Zeda, Ayla Yılmaz ve Tuğçe Elmas tarafından seslendirildi. 

'MÜZİSYENLERİN ÇIĞLIĞINA SES OLMAK İÇİN 'MÜZİK SUSMAZ' PROJESİNİ BAŞLATTIK'

Sanatçılar tarafından parçaya ilişkin yapılan ve 2020 Mart ayından itibaren çalışamayan, ekonomik ve psikolojik yıkım nedeniyle mağdur olan yüz binlerce müzik emekçisinin olduğu hatırlatılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Pandemi dolayısıyla işsiz bırakılan müzisyenler hayatlarını devam ettiremeyecek noktaya geldiler. Tüm çalışma alanları ortadan kaldırılmasına karşın neredeyse hiçbir destekten de yararlanamadılar. Ve müzisyenlerin yalnız kaldığı bu dönemde, 103 müzisyen intihar etti.

Yaşanan bu sürece sessiz kalamayacağımız bu noktada, daha fazla kaybın yaşanmaması ve müzisyenlerin yaşadığı zorluklara karşı güç olabilmek adına, farkındalık sağlamak, müzisyenlerin çığlığına ses olmak için “MÜZİK SUSMAZ” projesini başlattık. "MÜZİK SUSMAZ" adlı şarkı kaybettiğimiz ve hala zorluklarla yaşamaya devam eden müzisyenler adına Karoft YouTube kanalımızda yayında."