Müzisyen Mark Lanegan 57 yaşında öldü

Screaming Trees ve Queens Of The Stone Age gruplarının vokalisti Mark Lenagan öldü. Ünlü müzisyenin ölüm nedeni açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rock grupları Screaming Trees ve Queens of the Stone Age ile tanınan müzisyen Mark Lanegan 57 yaşında öldü. Lanegan'ın ölüm haberi sanatçının Twitter hesabından duyuruldu.

Sanatçının resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sevgili dostumuz Mark Lanegan, bu sabah İrlanda'nın Killarney kentindeki evinde vefat etti. Sevilen bir şarkıcı, söz yazarı, yazar ve müzisyen olan Lanegan, 57 yaşındaydı ve geride eşi Shelley'i bıraktı. Şu anda başka bir bilgi yok" ifadeleri kullanıldı. Ailenin mahremiyetinin istenmesiyle sona eren açıklamada müzisyenin ölüm nedeni açıklanmadı.

1964 yılında ABD'nin Washington eyaletinde doğan Lanegan, 1980'lerin ortalarında, Screaming Trees grubuna katıldı. Grubun 2000 yılında dağılışına kadar yapılan sekiz albümünde yer aldı. 2000 yılında Queens of the Stone Age'in Rated R albümünde yer alan sanatçı, Songs for the Deaf, Lullabies to Paralyze ve Era Vulgaris albümlerinde de şarkı söyledi.

Afghan Whigs'in vokalisti Greg Dulli ile The Gutter Twins isimli grubu da kuran Lanegan, solo albümler de kaydetti.  Kariyeri boyunca Kurt Cobain, PJ Harvey Isobel Campbell ve Moby gibi isimlerle birlikte çalışan müzisyen, geçtiğimiz yıl aylarca korona virüsü tedavisi gördü. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)