Müzisyen Leslie West öldü

Müzisyen Leslie West, 75 yaşında öldü. Sanatçının ölümünü kardeşi Larry West Weinstein, sosyal medya hesabından duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hard rock grubu Mountain'ın kurucu üyesi ve vokalisti olarak tanınan müzisyen Leslie West, 75 yaşında öldü. West'in kalbinin durduğu açıklandı.

Variety'nin aktardığına göre, Leslie West'in kardeşi Larry West Weinstein, sanatçının ölümünü sosyal medya hesabından duyurdu. Larry West Weinstein, bu ayın başlarında aniden rahatsızlanan West'in hastanede devam eden tedavisinin tüm çabalara rağmen sonuçsuz kaldığını ifade ederek, "Tüm dualarınızı istiyorum. Ağabeyimin eşi Jenni Florida da onun yanında ama oldukça üzgün, kahrolmuş bir halde. Teşekkürler Jenni, sensiz bu kadar ileri gidemezdi. Maalesef kalbi tükendi" dedi.

Mountain grubu, 1969 yılında Long Island, New York'ta kuruldu ve 1972'de dağılmadan önce üç albüm çıkardı. 1969'da Woodstock'ta performans sergileyen grup, dağılmalarının ardından sık sık yeniden bir araya geldi ve 1974'te Avalanche, 1985'te Go for Your Life, 1996'da Man's World, 2002'de Mystic Fire ve 2007'de Masters of War gibi birçok projeyi yayınladı. 

Grubun en çok tanınan şarkısı "Mississippi Queen", 1970'te Billboard Hot 100 şarkı listesinde 27. sıraya yükseldi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)