Mutasyona uğrayan virüs yayılıyor: Japonya’da da görüldü

İlk olarak İngiltere’de tespit edilen mutasyona uğramış yeni tip Covid-19 virüsü Uzak Doğu’ya da sıçradı. Japonya’da havalimanlarında karantinada tutulan 5 kişide tespit edilen virüslerin yeni tür olduğunu duyuruldu. Hastalığa yakalanan 5 kişiden 4’ü asemptomatik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19 virüsünün mutasyon geçirerek ‘daha hızlı yayılabilen’ yeni türü dünyaya yayılmaya devam ediyor. İlk olarak İngiltere’de görülen yeni tür virüs bu defa Japonya’da ortaya çıktı.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, havalimanlarında karantina altında tutulan ve İngiltere’ye seyahat öyküsü bulunan 5 kişide yeni tür virüse rastlandığını duyurdu. Bakanlık, daha önce yapılan testlerde pozitif çıkan yolcuların numunelerinin yeniden analiz edildiğini ve taşıdıkları virüsün İngiltere’de tespit edilen Covid-19 varyantı olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

4’Ü SEMPTOMSUZ

Covid-19’un daha hızlı yayıldığı öne sürülen türünün tespit edildiği 5 kişiden 4'ünün yaşlarının 70’in altında ve ‘asemptomatik’ olduğu vurgulandı. İngiltere Sağlık Bakanlığı, Covid-19'un daha hızlı yayılan türünün tespit edildiğini açıklamış, daha sonra Türkiye'nin de aralarında olduğu birçok ülke, seyahat kısıtlamalarına gitmişti. (AA)