Mutasyon geçiren virüs ABD’de görüldü

Covid-19 virüsünün ilk örneklerine İngiltere’de rastlanan mutasyon geçirmiş ve daha hızlı yayılan yeni türü ABD’nin Colorado eyaletinde de tespit edildi. Denver kentinin güneydoğusunda Elbert bölgesinde yaşayan 20'li yaşlarındaki erkek hasta, ABD'de tespit edilen ilk vaka oldu. Mutant virüs şimdiye kadar en az 17 ülkede kayıtlara geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Covid-19’un mutasyon geçiren ve hızla tüm dünyaya yayılan yeni türü, 16 ülkeden sonra ABD’de de görüldü. İlk olarak İngiltere'de kayda geçen yeni virüs türü Colorado eyaletine bağlı Denver kentinin güneydoğusunda Elbert bölgesinde tespit edildi. 

20'li yaşlarındaki erkek hasta ABD'de rastlanan ilk vaka olurken, Colorado Valisi Jared Polis ise Twitter hesabından "Bugün İngiltere'de keşfedilen Covid-19 türü B.1.1.7 virüsünün aynısına Colorado'da rastladık" duyurusu yaptı

‘SEYAHAT GEÇMİŞİ YOK’

Virüse yakalanan kişinin seyahat geçmişinin olmadığını belirten Vali, bu kişinin şimdiye kadar kimseyle yakın temasta bulunmadığı ancak olası vaka ve temasları belirlemek için çalıştıklarını belirtti. (AA)