'Müşteri, 'bir tane balık ver sadece tadına bakacağım' diyor'

Osmaniye'de de balıkçılık yapan Ahmet Yanıt, "İnsanların alım gücü yok. Müşteri 'bir tane balık ver sadece tadına bakacağım' diyor. Parası olmayana veriyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde balıkçılık yapan Ahmet Yanıt, halkın alım gücünün düştüğünü belirterek, "'Kardeş 1 tane alıp tadına bakabilir miyim' diyor, ben de 'Tabii ki alıp tadına bakabilirsin' diyorum. Bizde veriyoruz vatandaşa yardımcı oluyoruz. Geçen sene, bu seneye bakarak iyiydi ama her sene gittikçe kötüye gidiyor çünkü vatandaşın alım gücü kalmadı" dedi.

ANKA'nın haberine göre, Osmaniye’nin Kadirli ilçesi semt pazarında yıllardır tatlı su balığı satan Ahmet Yanıt, halkın alım gücünün düştüğünü ifade etti. Yanıt, şunları söyledi:

'HER SENE KÖTÜYE GİDİYOR'

"Sürekli gelir satarım burada. Vatandaş bunu pahalı buluyor. 40 liraya şu balık aslında beleş, ucuz ama milletin demek ki alım gücü yok. Yarım kilo, 1 kilo en fazla alan 1,5 kilogram alabiliyor yani bütçesine göre. Müşteri bana 'Abi 1 tane balık ver sadece tadına bakacağım' diyor. Parası olmayana veriyorum. 'Kardeş 1 tane alıp tadına bakabilir miyim' diyor, ben de 'tabi ki alıp tadına bakabilirsin' diyorum. Biz de veriyoruz vatandaşa yardımcı oluyoruz. Geçen sene, bu seneye bakarak iyiydi ama her sene gittikçe kötüye gidiyor çünkü vatandaşın alım gücü kalmadı yani. Pazarın tadı da zaten yok. Şu ana kadar ne kadar sattım, 5 kilogram balık sattım. Bunun hepsi para olsa ne yazar."

Etiketler balık balıkçı