Mustafa Varank: Cumhurbaşkanımızın gönlünden geçen, uzaya kadın astronotun gitmesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bakan Varank, "Cumhurbaşkanı'mızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi. En uygun vatandaşımızın orada misyonu gerçekleştirmesini sağlayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Uzay Programı Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023'te Ay'a çıkılacağını açıklamasının ardından Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank  AA Editör Masası'nda açıklamalarda bulundu. Varank, "Türkiye Uzay Ajansı, ülkeyi mevcut kabiliyetlerinin üstüne çıkaracak, uzay ekonomisi alanında önemli hale getirecek program hazırladı" dedi.

Varank, "Cumhurbaşkanı'mızın gönlünden geçen bir kadın astronotun uzaya gitmesi. En uygun vatandaşımızın orada misyonu gerçekleştirmesini sağlayacağız." diye konuştu.

"Sadece insan kaynağı ve parayla bu işler olmuyor." diyen Varank, şunları söyledi:  "En üst düzeyde siyasi sahiplenme işleri kolaylaştırıyor. Hem Türkiye'yi çok daha katma değerli üretim yapan ülke haline getirebileceğiz hem de vatandaşımıza gurur yaşatacağız. Hem yaptığımız teknolojilere uzay tarihçesi kazandıracağız hem de uzay ekonomisi alanında önemli bir güç haline geleceğiz."

Uzay alanında iş birliği konusunda ise Varank, "3 ülkeyle anlaşma imzaladık. Pakistan ve Azerbaycan ile anlaşmalarımız hazır, imza aşamasında geldi" bilgisini verdi.

Varank, Göbeklitepe'deki monolit için ise "Milli Uzay Programı'nın heyecanını artıracak güzel bir espriydi" diye konuştu. (AA)