Mustafa Şentop: Darbe darbedir, Türkiye seçim yapacak

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'a yönelik 'darbe' ifadelerine karşın "Darbe darbedir, Türkiye seçim yapacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 14 Mayıs'a yönelik 'darbe' ifadesine ilişkin, "Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Onların niyetlerini yorumlamam doğru değil. Seçim, seçimdir. Darbe ve müdahale, müdahaledir. 14 Mayıs 2023’te Türkiye bir seçim yapacak" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "14 Mayıs, Batı'nın siyasi darbe girişimidir" ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’un “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği, Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” sözlerine ilişkin, "Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Onların niyetlerini yorumlamam doğru değil. Seçim, seçimdir. Darbe ve müdahale, müdahaledir. 14 Mayıs 2023’te Türkiye bir seçim yapacak. 1946’da yapılan şaibeli seçimleri saymazsak 1950’den itibaren Türkiye 100’ün üzerinde seçim yaptı. Bu seçimlerin hepsi, milletimizin demokratik olgunlukla gerçekleştirdiği, sonuçları da yine milletimiz tarafından demokratik olgunlukla kabul edilmiş olan seçimlerdir. Dünyada en şeffaf şekilde seçim yapan bir ülkeyiz" dedi. (HABER MERKEZİ)