Mustafa Sarıgül'den belediye başkan adaylarına 'sosyal konut projesi' önerisi

CHP Erzincan Milletvekili Sayın Mustafa Sarıgül, İstanbul Ulus’taki evinde bir açıklama yaparak, belediye başkan adaylarına kiralık sosyal konutlar yapmaları önerisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İstanbul Ulus’taki evinde yaptığı açıklamada konut, kira ve barınma sorununa dikkat çekti.

Bu konuda en büyük görevin belediyelere düştüğünü belirten Sarıgül, belediye Başkan adaylarına “Kiralama amaçlı konutlar yapacağınızı vaat edin. Bu konuda projeler hazırlayın ve bunları açıklayın” önerisinde bulundu.

'DERTLERE DERMAN OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIĞINIZI GÖSTERİN'

Sarıgül, şu ifadeleri kullandı:

"Barınma hakkı en temel insan hakkıdır. Sosyal devletler, bu sorunu kiralık konutlar yaparak çözdüler. Bu devletler, 'ben kiralama amaçlı konut üreteceğim' diyen kuruluşlara mülkiyeti kendisinde kalmak üzere arsa verdiler. Biz de onların çözdüğü gibi çözebiliriz.

Avrupa’da belediye evleri olarak adlandırılan ve bu modelde işletilen yerler var. Hollanda’da Amsterdam Belediyesi, bölgedeki kiralık konutların neredeyse yüzde 60’ına sahip. İngiltere’de belediyeler konuta erişemeyen vatandaşlara belirli kriterlere göre konut sağlamak zorundalar.

Buradan belediye başkan adaylarımıza bir öneri ve çağrıda bulunuyorum.

Halkın en önemli derdi barınmadır. Ev almaya gücü yetmeyenlere, yeni evlenenlere, kiralama amaçlı konutlar yapacağınızı vaat edin. Bu amaçla projeler hazırlayın ve bunları açıklayın. Dertlere derman olmak için yola çıktığınızı gösterin."

(HABER MERKEZİ)