Mustafa Doğan İnal'ın avukatı gazetecilere ceza istediği delilin incelenmesine itiraz etti

Erdoğan'ın eski avukatı İnal'ın gazetecilere açtığı davada hukuka aykırı delil tartışması çıktı. Dava açılmasına neden olan ses kaydının dosyaya girmesi istenince İnal'ın avukatı itiraz etti.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı Metastaz 2: Cendere kitabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın, yabancı bir şirketin hukuki sorunlarını çözmek için nüfuzunu kullandığı ileri sürüldü. Kitapta, İnal ile iki yargı mensubunun şirket yetkilileriyle bir araya geldiği, şirketin hacizler nedeniyle doğan sorunlarına çözüm arandığı belirtildi.

ŞİRKET YÖNETİCİSİ SES KAYDI ALMAKLA SUÇLANIYOR

Kitapta yer alan iddialar üzerine İnal, Pehlivan ve Terkoğlu ile iddiaları haberleştiren çok sayıda gazeteciye dava açtı. Açılan davalarda sanıklardan biri de, o dönem şirkette üst düzey yönetici pozisyonunda olan M.K.'ydı. M.K. toplantının ses kaydını alarak gazetecilere servis etmekle suçlandı.

Hazırlanan iddianamelerde, Pehlivan, Terkoğlu ve kitaptaki iddiaları haberleştiren çok sayıda gazeteciye 'hakaret', 'basın ve yayın yoluyla iftira' suçlamaları yöneltildi. Kılıç hakkında açılan davada isnat edilen suç ise 'kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların kaydedilmesi suretiyle elde edilen verileri hukuka aykırı olarak basın ve yayın yoluyla ifşa etmek' oldu.

AVUKATTAN HUKUKA AYKIRI DELİL İTİRAZI

Açılan davalardan birinin duruşması geçen hafta görüldü. Duruşmada, şirketin eski yöneticisi M.K.'nın avukatı, dava açılmasına neden olan ses kaydının dosyaya alınmasını talep etti. Bunun üzerine İnal'ın avukat Melike Nur Bak talebe itiraz etti. İtirazın nedeni, ses kaydının hukuka aykırı delil niteliğinde olmasıydı.

Oysa, Bak'ın 'hukuka aykırı delil' dediği ses kaydı nedeniyle müvekkili İnal; kitabın yazarları Pehlivan ve Terkoğlu ile kitaptaki iddiaları haberleştiren gazetecilere hem tazminat davası açtı hem de ceza davası açılması için şikayetçi oldu. Bak, hukuka aykırı delil olduğunu iddia ettiği ses kaydı nedeniyle müvekillinin şikayetinin devam ettiğini ve Pehlivan, Terkoğlu, iddiaları haberleştiren gazeteciler ve M.K.'nın cezalandırılmasını istiyor ama ses kaydının dosyaya sunulup mahkeme tarafından incelenmesine de itiraz ediyor.