Mustafa Cengiz’den Fatih Terim’e yaylım ateşi: Sözleşme uzatmam

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Bizi içerideki düşman olarak niteleyen Fatih Terim o anda istifa etmeliydi” dedi ve sözleşme uzatmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray kulübünün geleceği ve seçim süreci ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Cengiz, teknik direktör Fatih Terim'le ilgili sert mesajlar verdi.

1 Haziran'da görev sürelerinin dolacağını açıklayan Cengiz, Fatih Terim’in sezon içindeki açıklamalarına da yanıt verdi. Cengiz, “Geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyorum ancak ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam.” dedi. Fatih Terim’in kendisini artık onursal başkan gibi gördüğünü söyleyen Cengiz, başkan adaylarının bu duruma karşı çıkmamasına tepki gösterdi.

'ÇIKAR, ÖZÜR DİLER, O ZAMAN KONUŞURUZ'

Mustafa Cengiz’in açıklamalarından öne çıkanlar:

“Geçmiş hizmetleri için teşekkür ediyorum ancak ben olduğum sürece asla sözleşme uzatmam. Sevgili Fatih Terim hocayla devam etmeyi düşünmüyorum. Bir şartım var. Çıkar, özür diler ve yanlış anladığını söyler. O zaman oturup konuşuruz.

'İçerideki ve dışarıdaki düşmanlar' dedi. Sonra doğrudan beni hedef alarak bir şeyler dedi. Beni ihsas etti. Aptal olmanız lazım anlamamak için. Ey Fatih Terim, sen Genel Kurul'a hakaret ediyorsun. Sen bizi sadece Genel Kurul'a havale edersin. Senin başka yetkin yok! Bıraktı başkanlığı, onursal başkan gibi konuşuyor. Gelecek olan yönetimlere diyor ki 'Siz de dikkat edin, kendinize gelin. Cebinizde para varsa' gibi bir şey dedi. İmkanlarınız varsa gelin dedi. Şimdi, sadece bana ayar çekmiyor onursal başkanımız.

Ben dört başkan adayının yerinde olsam 'Sen kimsin ki bize ayar, çizgi ve hedef veriyorsun?' derim. Tam tersi oldu. 'Bütün yetkiler Fatih Terim'e' diye hashtag açılmış. Yazılı bildiri yayınladılar. Bir tanesi de cesaret edip bize yolladı.

Ben ve yönetim, biz düşmanız ya. Siz nasıl teknik direktörlük yapacaksınız? Bana söyleyin. O anda Fatih Terim istifa etmeliydi. Ona, o yakışırdı.

Bir kere eve geçmiş olsun dilemeye gelmedin. Oğlumu aradın ettin, hep 'Onun için oynayacağız' dedin, 8 kere yenildik. Ben de dedim ki 'Benim için oynamasın, söyle' dedim.” (HABER MERKEZİ)