MÜSİAD Başkanı Asmalı: Piyasada fiyatlayamama sorunu var

"Kurlardan etkilenmiyorum diyen sanayici doğru söylemiyordur" diyen, MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, piyasada fiyatlayamama sorunu oluştuğunu ve maliyetlerin öngörülemediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücretin 4 bin lira olması gerektiğini söyledi. Asgari ücretin bu seviyeye çıkartılması halinde yüzde 41'lik bir artışa denk geleceğini belirten Asmalı "Biz diyoruz ki, bu zam oranının enflasyon oranı kadar olan kısmının ek maliyetini işverenler olarak biz ödeyelim. Kalan kısmını kamu yüklensin" önerisinde bulundu.

Dünya gazetesini ziyaret eden Asmalı, yüksek döviz kurlarına da değindi. İthalatı özendirmeyen, ihracatı destekleyen kur seviyesinin önemli olduğuna dikkat çeken Asmalı, ancak piyasanın son dönemde çok fazla dolarize olduğunu ve mevcut kur seviyelerinin çok yüksek kaldığını anlatarak, "Kur grafiği yüksek tansiyon grafiği gibi olmamalı. İnsanları en çok rahatsız eden bu. Fiyatlayamama sorunu oluşuyor, maliyetler öngörülemiyor. Bu sefer ticarette sıkışma oluyor" dedi.

YÜKSEK DIŞ BORÇ ÖDEMESİ DE DOLARI YÜKSELTTİ

Dolardaki artışın çok dile getirilmeyen ana nedenlerinden birinin de dış borç ödemeleri olduğunu belirten Asmalı, kasımda 8 milyar dolarlık dış borç ödemesi yapıldığını, aralıkta da aynı miktarda ödeme yapılacağını hatırlatarak, ocaktan itibaren 'dövizin ateşinin düşmesini' beklediklerini ifade etti.