Murat Yetkin: Yıl 2021, 'mafyatik şahıs' ile İçişleri Bakanı düelloda

Gazeteci Murat Yetkin, Sedat Peker'in iddiaları, Süleyman Soylu'nun cevabı ve marina tartışmalarıyla ilgili yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin yeni yazısında suç örgütü lideri Sedat Peker'in son videosundaki iddialara devlet ve hükümet yetkililerinden gelen cevapları inceledi ve son yaşananlara değindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Sedat Peker için “mafyatik şahıs” ifadesi kullanmasına dikkat çeken Yetkin, "2021 yılı Türkiye’sinde gündemi hakkında açılan soruşturmadan, kendi ifadesiyle yurtdışına kaçan bir “mafyatik şahsın” gün aşırı yayınladığı videolarda söyledikleri belirliyor" dedi.

Mehmet Ağar'ın Süleyman Soylu'dan özür dilemesine yol açan marina olayının arka planına değinen Yetkin, Susurluk olayının ve Soylu'nun DYP Genel Başkanı olmasının bazı noktalarını hatırlattı. Alaattin Çakıcı, Korkut Eken ve Mehmet Ağar'ın görüşmesinden de bahseden Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Gelişmeler adeta yeni ve 1996’daki Susurluk Skandalına benzer ama muhtemelen ondan daha büyük bir skandalın patlayabileceğine işaret ediyor. Sadece Peker videoları söz konusu değil. Örneğin, son dönem birden parlayan “iş insanlarından” Sezgin Baran Korkmaz da ABD’deki Mormon Tarikatıyla bağlantılı bir kara para aklama operasyonu nedeniyle soruşturulduğu için yurt dışında; o da İsviçre’den olduğunu söylediği videolar yayınlıyor. Yine bu sıralarda 24 yaşında, geçmişi bilinmeyen bir başka “iş insanı” Faruk Fatih Özer’in Thodex şirketiyle kriptopara dolandırıcılığı soruşturması patladı; o da yurtdışına kaçtı. Bütün bunlar, 2018-2020 yılları arasında Albayrak’ın Bakanlığı döneminde “düşük faiz, düşük enflasyon, düşük kur” inadıyla devlet kaynaklarından 128 milyarın boşuna harcandığı yolunda muhalefetin ısrarlı kampanyasının devam ettiği ortamda meydana geliyor. İddialar CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve müttefiki İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından gündemden düşürülmüyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 24 Nisan’ı “Ermeni Soykırımı Anma Günü” ilan etmesi sürecinde Türkiye’den gelecek muhtemel misillemenin, Türkiye’nin içinde bulunduğu kur sıkıntısı dolayısıyla yeni bir şoku göze almayacağı değerlendirmesiyle “düşük ihtimal” saydığını daha önce paylaşmıştık.
Konumuza dönersek, uluslararası petrol ve uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı, dolayısıyla kara para aklama bağlantılı ilişkiler varsa, bunların sadece Türkiye içinde kalan bir hesaplaşmayla sınırlı kalacağını düşünmek saflık olur."

YAZININ TAMAMI