Murat Yetkin yazdı: Siyasetteki ve medyadaki çürüme kol kola yayılıyor

Gazeteciler ve siyasetçilerin alenen tehdit edilerek saldırıya uğraması ve kendini 'ana akım' olarak nitelendiren medyanım tüm bu yaşananları görmezden gelmesini eleştiren Murat Yetkin, "Çürüme bulaşıcıdır. Siyaset ve medyadaki çürüme kol kola gidiyor" diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki Radyo-TV Gazetecileri Derneği'nin “Medya Oscarları” töreninde ödül dağıttı. Törene ilişkin, Erdoğan’la fotoğrafı çıksın diye parayla sponsorluk ödülü ayarlama iddiası gündeme geldi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, siyaset ve medyadaki yozlaşmaya değindiği 'yetkinreport.com'daki yazısında, kendine 'ana akım' diyen medyanın üç maymunu oynadıkça saldırı ve haksızlıklara ortak olduğuna dikkat çekti. Şimdi bir de para karşılığı Cumhurbaşkanı'yla ödül fotoğrafı ayarlama iddialarının tartışılmaya başlandığını belirten Yetkin, "Çürüme budur. Siyasette çürüme var diyorsak, medyadaki çürüme bunda önemli pay sahibidir" tespitini yaptı.

Yazısında bu medya kuruluşlarının gazetecilikle bağdaşmayan tutumuna ilişkin örnekler sıralayan Yetkin "Sıradan siyasi eleştirileri ağır hakaret davalarıyla susturmaya çalışmaktan cezasız kalan “dokunan yanar” atmosferine dek muhalefeti yasal ya da yasadışı şiddetle sindirme gayretleri sadece siyasette çürüme işaretleri olmakla kalmıyor... Süreçler şeffaf olmadığı için tam göremiyoruz. Haber merkezleri işlerini daha iyi yapsalar, belki daha çok görebileceğiz. Ama olmuyor, görüyorsunuz. Siyaset ve medyadaki çürüme kol kola gidiyor, mutlu beraberliklerinin ilelebet süreceği umuduyla" satırlarını kaleme aldı.
YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ