Murat Yetkin yazdı: Gara’da neler oldu?

Gazeteci Murat Yetkin, Garê'de son yaşananları inceledi. Gözden kaçtığını düşündüğünü gelişmeleri aktaran Yetkin, Ankara'da başlayan soruşturma dalgasını da irdeledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport'taki son yazısında Garê'de 13 Türk vatandaşının öldürülmesi konusuna değindi. Olayla ilgili Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in açıklamalarına yer veren Yetkin, daha sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın verdiği detayları aktardı.

Yetkin, 10 Şubat’ta Gara’da başlayan harekât sürerken yaşanan bir gelişmenin dikkatlerden kaçtığını belirtti. Yetkin bu gelişmenin, Irak Bölgesel Yönetiminde bulunan Kürdistan Demokratik Partisi tarafından 11 Şubat’ta yapılan yazılı açıklama olduğu ifade etti. Yetkin o kısmı şöyle aktardı: "PKK’nın Mesud Barzani liderliğindeki KDP’nin onayı ve işbirliği olmadan Türkiye’nin Gara’da operasyon yapamayacağını söylemesi üzerine KDP sözcüsü Mahmud Muhammed şunları söyledi: 'Türkiye ordusu eliyle savaşı Kürdistan Bölgesi toprakları içerisine çeken, kaos, kargaşa ve istikrarsızlığa neden olan PKK’nin kendisidir. PKK Türkiye toprakları içerisinde savaşmıyor, sürekli kaçıp başkalarını da peşinden çekiyorsa bunda KDP’nin suçu nedir?' Buradan PKK’nın şimdiye dek Gara’da KDP’ye güvenerek üslendiği sonucu da çıkıyor."

ABD’nin şartlı kınamasına dair detayları da paylaşan Yetkin'in yazısından "Ankara’da açılan soruşturma" başlıklı bölüm şöyle:
"Ankara Cumhuriyet Savcılığı, sosyal medyada PKK’nın 13 tutsağı katletmesi olayından dolayı Erdoğan ve hükümeti suçladığı iddiasıyla bazı sosyal medya hesaplarına soruşturma başlattı.
Haber duyulur duyulmaz samimi üzüntü beyanları ve haklı sorular sosyal medyada kendiliğinden oluşan bir ‘Bermuda Şeytan Üçgeni’ benzeri bir anafor içinde kaybolmaya başladı. Bu üçgenin köşelerinde PKK, Fethullah ve Pelikan trolleri bulunuyordu.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, PKK’nın kaçırdığı, güvenlik görevlileri dahil Türk vatandaşlarının durumunu Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarına soran -sonuncusu 9 Şubat olmak üzere- 5 soru önergesi verdiğini duyurdu. Aradan geçen sürelerde sorularına “terörle mücadele devam ediyor” dışında bir yanıt alamamıştı.
Tabii “Hırsızın hiç mi suçu yok?” deyişini, güvenlik görevlilerini kaçıran, alıkoyan ve sonunda hayatlarına kast eden PKK’dır. Öte yandan başta acılı aileleri olmak üzere PKK’nın elindeki vatandaşlara ne olduğunu sormak da bir haktır. Bu çerçevede kötü niyetli spekülasyonların yapılması da mümkündür. Kötü niyetli spekülasyonların önüne geçmenin yoluysa kamuoyuna zamanlıca ve güvenilir bilgi vermektir."

YAZININ TAMAMI

 
 
Etiketler garê PKK