Murat Yetkin yazdı: Covid öldürüyor, yeterli aşı yok ve diğer sahte müjdeler

Gazeteci Murat Yetkin, Türkiye'ye gelmesi beklenen korona aşısı, ekonomi ve hukukta reform söylemlerini inceledi, son gelişmeleri kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gündemdeki son gelişmeleri değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, korona virüsü yüzünden ölenlerin resmi rakamlara 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminde ölenlerin sayısına ulaştığını hatırlattı ve aşı muammasını değerlendirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yeterli aşı alınamadığını itiraf ettiğini belirten Yetkin, "Hastalık ve ölüm rakamlarını gizlemekte kullanılan çaba aşı tedarikinde kullanılsaydı belki şimdi hem aşı sorunu yaşamayacak hem de dünyada yalancı durumuna düşmeyecektik" yorumunda bulundu.

Türkiye'de yönetimin başka alanlarda da hayal aleminde olduğu belirten Yetkin, ekonomide ve hukukta reform söylemlerini, yaşanan gelişmeler ışığında irdeledi. "Ankara’daki hava, reform namına bazı vergi kanunlarının değiştirilmesi, o arada Cumhurbaşkanına yargı üzerinde daha geniş yetkiler verilmesi ile seçim ve siyasi partiler yasalarının Erdoğan iktidarının daha uzun süreli olması amacıyla değiştirilmesi yönünde. Umarım yanılıyorumdur" diyen Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Şikayetlerin artması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınıp Erdoğan tarafından Yargıtay üyesi atanması kimi iyi niyetli yorumcular tarafından “tenzili rütbe” sayılmıştı. DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu, boşalan Anayasa Mahkemesi üyeliğine Yargıtay adına Fidan’ın seçilmesi için 2 Aralık’taki seçimlerin 17 Aralık’a ertelenmesinden sonra, bazı Yargıtay üyelerinin baskı görerek Fidan lehine adaylıktan çekildiğini söyledi. Bir yanda yargı reformu vaatleri, diğer yanda yargıya müdahalenin arttığı iddiaları…
Başka neler mi var? Asgari ücret görüşülürken Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zümrüt Selçuk’un, milletle alay eder gibi Türkiye’de yoksulluğun kalmadığını söylemesi var örneğin. AK Partili Şahin Tin’in CHP’li Engin Altay’ın “kuru ekmek yiyorlar” sözlerine “kuru ekmek yiyorsa aç değildir demesi var.
Yani sadece kovit ölümleri ve aşı ile sınırlı değil hayaller dünyası."

YAZININ TAMAMI