Murat Yetkin yazdı: Bürokraside gergin bekleyiş: Kim gidecek, kim kalacak?

Berat Albayrak'ın istifasının ardından bürokraside taşları yerinden oynaması bekleniyor. Murat Yetkin, değişimin kamu bankalarından THY'ye kadar uzanabileceğine dikkat çekti. Hükümete yakın medyada da tepe isimlerin değişebileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde bürokraside değişikliğe gidebileceği belirtiliyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomide derinleşen kriz, Berat Albayrak'ı Hazine ve Maliye Bakanlığı'dan istifaya götürürken, hükümeti de yeni adımlar atmaya zorluyor. Bu durumun bir sonucu olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da geçen hafta 'hukuk, ekonomi ve demokraside' yeni bir reform dalgası başlatacağını ilan etti. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 'yetkinreport.com'daki yazısında, Albayrak'ın istifasının bürokrasi ve hükümete yakın medyada geniş çaplı bir değişikliği de beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.

'Bürokraside gergin bekleyiş: kim gidecek, kim kalacak?' başlıklı yazısında, değişimin kamu bankalarından finans kuruluşlarına, THY'den Turkcell’e, BOTAŞ’tan Çaykur’a ve diğer bakanlıklara da uzanabileceğini belirtti. Değişimin hükümete yakın medyayı da kapsamanın beklendiğini vurgulayan Yetkin, yazısında şu satırlara yer verdi:

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığını bırakması ardından ekonomideki hasarı atlatmak amacıyla göstermelik önlemleri reform diye öne çıkaracak. Ancak bu göstermelik önlemler bürokraside pek çok ismi gergin bekleyiş içine itti. Çünkü Albayrak ile gelen isimlerin çoğunun Albayrak’la beraber gitme ihtimali ortaya çıktı. Ankara’daki soru, “Kim gidecek, kim kalacak?” sorusu.

Şu anda gergin bekleyiş içinde olan yüksek bürokratik kademelerde ve yönetim kurullarında olanlar daha çok Albayrak’a bağlı ve kontrolü altındaki kurum ve kuruluşlarda bulunanlar. 

...Erdoğan’ın devlet yönetimindeki operasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sınırlı kalmayabilir.
YAZININ TAMAMI