Murat Yetkin yazdı: AK Parti’nin MHP’yle 'Bıji Serok Erdoğan' sınavı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Diyarbakır ziyaretini değerlendiren Murat Yetkin, "Erdoğan’ın Kürt oylarına fena halde ihtiyacı var" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin yeni yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyaretinde “Bıji Serok Erdoğan” sloganıyla karşılandığını belirtti ve iktidar ortağı Devlet Bahçeli'nin tepkisinin beklendiğini ifade etti. MHP lideri Bahçeli'nin, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nu 'Serok Ahmet' diyerek eleştirdiğini hatırlatan Yetkin, "AK Partililer demek ki Kürt oylarına o kadar muhtaç hale gelmiş durumdalar ki “Bıji Serok Erdoğan” sloganından medet umuyorlar, seçmen çekeceklerini, düşünüyorlar" çıkarımında bulundu.

Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:
"Erdoğan’ın Diyarbakır’da, henüz hiçbir somut kıpırdanma göstermese de, özeleştiri yapıp Kürt meselesine yeni bir bakış getirmeye çalışan CHP’yi hedefe koyması bu endişeyi gösteriyor. Bahçeli’nin “Serok Ahmet” diyerek Davutoğlu’nun Konya başta iç ve güney Anadolu’daki milliyetçi-muhafazakâr kitleden soğutmaya çalışması da. da bir başka endişeyi gösteriyor. Kaldı ki Gelecek Partisi de Ali Babacan’ın DEVA Partisi de Doğu ve Güneydoğu’da sahada artık; sadece HDP yok. Kaldı ki bu da Erdoğan için ayrı bir kötü haber olabilir. HDP’lilerin umudu kesmediği “yeni diyalog” artık çok da temsili olmayabilir. Doğrusu aslında başından 2012’den beri bunu TBMM çatısı altında yapmaktı. Meclis, tabii iki kişinin el sıkışıp oldubittiye getirme yeri değil.

Uzatmayalım, Erdoğan’ın Kürt oylarına fena halde ihtiyacı var. Bahçeli ise bir yandan ortağının yolunu kesmemek, ama kendi kitlesinin ideolojik tutumunu da diri tutmak açmazında. Davutoğlu, şimdi iğneliyor Bahçeli’yi, “Serok Erdoğan” lafına ne diyecek diye. Bahçeli bu fırsattan istifade Emniyet kadrolarından yargı kadrolarına ne isterse alıyor, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya destek örneğinde olduğu gibi Erdoğan’a muhtıra verebiliyor; yanlış anlamayın savcılar, “hatırlatma” anlamında.

Erdoğan yüzde 50+1 ile iktidarı Bahçeli’nin diyeti karşılığında aldığını anladı sanırım ana artık çıkması çok zor."

YAZININ TAMAMI