Murat Yetkin yazdı: AB bu defa Erdoğan’a inanmak istiyor. Gerçekten.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa büyükelçileriyle ilgili yaptığı toplantı sonrası diplomatlarla görüşen ve Ankara'daki gelişmeleri irdeleyen Murat Yetkin, bu defa her iki tarafta da 'ihtiyatlı iyimserlik' olduğunu yazdı. Her iki tarafın da verilen sözlerin yerine getirilmesini beklediğini belirten Yetkin, elçilerin Türkiye ile ilişkileri 3 ana başlık altında değerlendirdiğini, Erdoğan açısından en zorlayıcısının üçüncüsü olacağını ifade etti.

Erdoğan'ın büyükelçilerle toplantısı Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12 Ocak’ta Ankara’daki Avrupa Büyükelçileriyle toplantı yaptı. Toplantıyı ve sonrasındaki gelişmelere ele alan gazeteci-yazar Murat Yetkin "Toplantı Türkiye-AB ilişkilerinde gerçekten bir dönüm noktası olacak mı? Yoksa bu toplantıda konuşulanlar, daha öncekiler gibi boşa mı çıkacak?" sorusunu yönelterek, diplomatlarla yaptığı görüşmeyi ve Ankara'daki gelişmeleri yazdı.

Yaptığı görüşmelerin, bu defa iki tarafta da 'ihtiyatlı iyimserlik eğilimi' bulunduğuna işaret ettiğinin altını çizen Yetkin, Erdoğan'ın dış politikada yumuşayan söylemine karşın, iç politikada ve yargı konularında sertleşen tavrının ihtiyat nedeni olduğunu yazdı.

Yetkinreport.com'daki 'AB bu defa Erdoğan’a inanmak istiyor. Gerçekten' başlıklı yazısında Yetkin, şu noktalara dikkat çekti:

Konuştuğum AB büyükelçilerinden aldığım izlenim, Türkiye’yle ilişkileri üç ana başlık altında değerlendirdikleri oldu.
Birincisi, az önce aktarmaya çalıştığım siyasi adımlar. (Bir diplomatın, “Türkiye’nin katkısı olmaksızın Doğu Akdeniz’de çözüm bulunamayacağını anladık” demesi önemliydi.) İkincisi, ekonomik adımların geçici önlemlerle sınırlı kalmayıp yapısal reformlarla sonuçlanması... Üçüncüsü ise yargı reformunun lafta kalmaması, somut adımlara dönüşmesi. Erdoğan açısından en zorlayıcısı üçüncüsü olacak. Bir diplomat, “İlk ikisine dair iyi işaretler aldık, ama üçüncüsüne dair henüz bir adım yok” diye durumu özetledi."
YAZININ TAMAMI