Murat Yetkin: Muhalefet 'erken seçim' diye kovalıyor, Erdoğan kaçıyor

Murat Yetkin, muhalefet partilerinin erken seçim taleplerini değerlendirerek, "Roller tersine döndü. Şimdi adeta muhalefet 'erken seçim' diye kovalıyor, Erdoğan kaçıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, muhalefetin erken seçim isteğini ve iktidarın bu isteği kabul etmemesini değerlendirdi. Rollerin değiştiğini söyleyen Yetkin, "Kılıçdaroğlu erken seçim isterken, Erdoğan neden kaçıyor?" başlıklı yazısında, "Yakın zamana dek Erdoğan siyaseten her zorluk yaşadığında 'haydi seçime' diyen, 'haydi halk oylamasına' diyen taraftı. 2019 yerel seçimlerine dek kazanıyordu da. Ama şimdi adeta muhalefet 'erken seçim' diye kovalıyor, Erdoğan kaçıyor" dedi.

Murat Yetkin'in yetkinreport.com'daki yazısından bir bölüm şöyle:

"Sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu değil, İYİ Parti lideri Meral Akşener de 'hemen sandık' diyor. Kapatılması için yeniden dava açılan HDP’den Gelecek Partisine dek muhalefet 'erken seçim' istiyor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli de 'işinize bakın, seçime gitmiyoruz' havalarında.

'Erken seçime gidersek iktidar değişecek' güveniyle konuşuyordu Kemal Kılıçdaroğlu, bu sabah (9 Haziran) Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın canlı yayınında. Erdoğan’ın kendine o kadar güveniyorsa neden ‘seçime gidelim de muhalefet alsın boyunun ölçüsünü’ diyemediğini soruyordu. Oysa Erdoğan idi şimdiye kadar muhalefeti seçimle korkutan. Şimdi Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı erken seçim ile korkutuyor. Erdoğan savunma konumunda."

YAZININ TAMAMI