Murat Yetkin: HDP'ye kapatma davasının AK Parti delegesinin tamamınca benimseneceği kuşkulu

HDP'ye açılan kapatma davasını değerlendiren gazeteci Murat Yetkin, Milli Görüş hareketi partileri ve AK Parti'nin de kapatma davaları ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı. AK Parti kongresine dikkat çeken Yetkin, “HDP’ye dava açılması Cumhur İttifakının MHP kanadında rahatlamaya yol açacak belki. Ama 24 Mart’ta Kongre’de buluşacak AK Parti delegesinin tamamınca benimseneceği kuşkulu” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi'nde dava açmasını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2 Mart'ta İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladığını hatırlatan Yetkin, “Aynı zamanda bu dava Erdoğan’ın içeriye ve dışarıya verdiği reform sözlerine gölge düşürüyor. Zaten vaatlerine 'Uygulamayı görelim, öyle inanırız' türü yanıtlar alan Erdoğan’ın hem içeriden hem de arayı düzeltmek istediği ABD ve AB’den gelen eleştiriler karşısında işi daha da zor olacak. Dava Erdoğan’ın çıktığı reform dalının baltalanması anlamına geliyor” dedi.

Davanın AK Parti delegelerinin hepsi tarafından benimsenmesinin şüpheli olduğunu belirten Yetkin'in “HDP’ye kapatma davası: bu nasıl demokrasi reformu?” başlıklı yazısının bir bölümü şöyle:

“HDP’ye dava açılması Cumhur İttifakının MHP kanadında rahatlamaya yol açacak belki. Ama 24 Mart’ta Kongre’de buluşacak AK Parti delegesinin tamamınca benimseneceği kuşkulu.

AK Parti’nin içinden geldiği Millî Görüş, 'laiklik karşıtlığı' suçlamasıyla parti kapatmalardan çok çekmiş bir siyasi hareket. AK Parti 2008 yılında iktidarda olduğu halde, 'laiklik karşıtı eylemlerin odağı olduğu' iddiasıyla kapatma davasına muhatap olmuş, para cezasına çarptırılmıştı. HDP de aynı şekilde öncülleri defalarca 'bölücülük' suçlamaları sonucu kapatılmış bir siyasi hareket.

Şimdi AK Parti kendisine yapılmasını istemediğini başkasına yapar konumda.”

YAZININ TAMAMI