Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım, İzmir'de müzikseverlerle buluşacak

Murat Mengirkaon ve Barış Yıldırım'ın birlikte hayata geçirdiği 'Geniş Merdivenden Şarkılar' konseri 'Ezgili Dünya' başlığıyla 9 Şubat'ta İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış Yıldırım ve Murat Mengirkaon kendi bestelerini, Türkiye'nin protest müzik geleneğinden örnekleri, türküleri ve dünya müziğini bir araya getirdikleri 'Geniş Merdivenden Şarkılar' konser dizisine 9 Şubat Çarşamba günü İzmir Nazım Hikmet Kültür Merkezi salonunda devam ediyor. Konserin konsepti 'Ezgili Dünya' adını taşıyor.

23 Aralık'ta İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Yıl Konserleri kapsamında İzmir Ahmet Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde bir halk konseri gerçekleştiren sanatçıların yeni konseri 'Ezgili Dünya' ise, ismin de çağrıştırdığı gibi dünyadan şarkılara daha çok yer veriyor. Sanatçılar konserde Türkçe ve Kürtçenin yanı sıra İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Azerice şarkılar söyleyecekler.

Konserde Murat Mengirkaon’un Hrant Dink için yaptığı 'Kuş Rüyası' ile Suavi’nin de yorumladığı 'Ne Fayda' şarkıları; Barış Yıldırım’ın 19 Şubat 1972’de infaz edilen devrimci Ulaş Bardakçı için yaptığı 'Ulaş: Erkenci Badem Gülü' ve her kesimin yaşadığı çaresizlik duygularına karşı beslenen umudu anlatan 'Erguvanlar Açmadan' şarkıları da söylenecek.

KONSER DİZİSİ ADINI THEODORAKIS'TEN ALIYOR

Konser dizisi adını, geçtiğimiz yıl Eylül ayında hayatını kaybeden Yunan besteci Mikis Theodorakis’in ‘Geniş Merdiven’ şarkısından alıyor. Şair Kambanellis’in yazdığı orijinal sözleri büyük ölçüde yeniden koruyarak şarkıyı ilk kez bütün haliyle Türkçeye uyarlayan Barış Yıldırım, Murat Mengirkaon’la birlikte eseri çeşitli dinletilerde yorumladı. 

Daha önce ayrı ayrı ve birlikte çeşitli kısa ve uzun albümler ve dinletiler gerçekleştiren ikili, sahnede Ezgi Tekin (keman ve vokal), Kurtuluş Doğru (akustik gitar ve vokal), Özgür Duran (flüt), Sedat Genç (bas gitar) ve Yılmaz Yıldız (Davul) gibi müzisyenlerin oluşturduğu Geniş Merdiven Orkestrası'yla birlikte olacak.

Saat 20:00'de başlayacak olan konserin biletleri https://izmir.nhkm.org.tr/ adresinden ve Biletinial ve Biletix'ten alınabilir. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)