Murat Kurum: Tembel başkanın son 5 yılda yaptığı tek bir metro ihalesi yok

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu yalan söylemekle suçlayan AK Parti adayı Murat Kurum, "Rahmetli Kadir Topbaş zamanında temellerini attığımız metro ihalelerini 'Ben yaptım' diyerek yalan söylüyor" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Kağıthane ilçesinde düzenlenen mitinginde konuştu. 

DHA'nın haberine göre, "Biz hazırız, sabırsızlıkla bu şehrin sorunlarına çözüm üretmek için dertlerine derman olmak için 1 Nisan'ı bekliyoruz" diyen Murat Kurum, "Çünkü İstanbullu kardeşlerimiz artık bizi bekliyor. İstanbulumuz, Kağıthanemiz artık kararını vermiştir. Kimler 31 Mart'ın sonucunu merak ediyorlarsa gelsinler Kağıthane’ye baksınlar. Bugün bu meydan reklam belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik diyor" şeklinde konuştu.

'İSTANBUL BECERİKSİZ YÖNETİMİN ELİNDE ÇİLE ÇEKİYOR'

CHP'nin yeniden aday gösterdiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için "beceriksiz" ifadesini kullanan Kurum, "Maalesef İstanbul 5 yıldır şu beceriksiz, liyakatsiz yönetimin elinde maalesef çile çekiyor. Bugün baktığınızda CHP'li İBB yönetiminin Kağıthane'ye en ufak bir yatırım yaptığını gördünüz mü? Göremezsiniz çünkü böyle bir dertleri yok. Kağıthane'nin en önemli sorunlarının başında ulaşım geliyor. Ardından kentsel dönüşüm geliyor. Burada kentsel dönüşümü neden başlatmadılar? Trafik çilesini bitirmek için tek bir adım atmadılar. Ama atmazlar. Bunlar hizmetten anlamaz. Eser üretmez" dedi.

'YALAN SÖYLEMEKTEN BIKMADILAR'

İBB yönetimini yalan açıklamalar yapmakla suçlayan Kurum, şunları söyledi:

"En iyi yaptıkları şey yalan söyler. Sürekli yalan söylüyorlar. İşte dün birine daha şahit olduk. 'İstanbul'a hükümetten 5 kat daha fazla icraat yaptık' diyor. İşte ortada, 5 yılda tek bir metro ihalesine çıkmadılar. Bu da yetmezmiş gibi rahmetli Kadir abi zamanında orada temellerini attığımız metro ihalelerini 'Ben yaptım, sıfırdan yaptım' diyerek yalan söylüyor. Emek hırsızlığı yapıyor. Proje hırsızlığı yapıyor. Şu üç günlük dünyada yalan söylemedikleri tek bir gün bile yok. Artık bu yalanlarını biz yüzlerine söylemekten bıktık. Ama onlar yalan söylemekten bıkmadılar. Tembel başkanın son 5 yılda İstanbul'da yaptığı tek bir metro ihalesi yok. Bizim yaptığımız metro ihalelerini iptal ederek, orada gidip o metro temellerine hafriyat dökerek tarihe geçtiler. Açtım dediği 47 kilometrelik metro hattının sadece 8 kilometresi bu başkan döneminde yapıldı. Fazla olsa biz derdik ki evet fazla yaptınız. Biz niye yapılanın emeğin karşılığını vermeyelim."

'YAPIM ÇALIŞMALARINA BAŞLAMA TÖRENİ YAPTILAR, BÖYLE BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?'

“Daha birkaç gün önce yalanlarını yüzlerine vurduğumuzda hemen elleri ayaklarına dolaştı" diyen Kurum, "Öyle korktular ki, 4 yıl önce hafriyat döktükleri Sancaktepe-Yenidoğan hattının alelacele önce ismini değiştirdiler. Sonra da sözde yapım çalışmalarına başlama töreni yaptılar. Yapım çalışmalarına başlama töreni. Siz böyle bir tören duydunuz mu? Yani ya temel atarsın ya açılış yaparsın. Bunların töreni işe başlama töreni. Yapraklardan alkış bekleme töreni. Temel atmama töreni. Yeni icatları bu dönemde gördük. Bakın temel atma değil hizmete alma değil çalışmaya başlatma töreni yapıyorlar. İnşallah 31 Mart akşamı Kağıthanemiz de İstanbulumuz da sana sandıkta gereken cevabı verecek" ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)