Murat Kurum: Hiç kimse demokrasimize, seçim çalışmalarına gölge düşüremeyecek

Küçükçekmece'deki silahlı saldırıya ilişkin açıklama yapan AK Parti İBB Başkan Adayı Murum Kurum, "Hiç kimse demokrasimize, yapmış olduğumuz seçim çalışmalarına gölge düşüremeyecektir" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, partisinin Küçükçekmece'deki seçim çalışması sırasında gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin, AK Parti Küçükçekmece ilçe Başkanlığı'nda açıklama yaptı.

AA'nın haberine göre, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay ve arkadaşlarının Kanarya Mahallesi'ndeki seçim çalışması kapsamındaki aday tanıtım töreninde, dernekle ve sivil toplum örgütleriyle birlikte konuşma yapılırken, uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açıldığını söyleyen Murat Kurum, saldırıda buradan geçen bir kişinni vatandaşın ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Yaralanan kişiyi tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettiklerini aktaran Kurum, "Doktorlarımız yapılacak tüm tedavileri, ağır yaralı olan kardeşimize yapmaktadır. Yakinen hem Sağlık Bakanımız hem de Sayın Cumhurbaşkanımız bilfiil takip etmektedirler. Ailesiyle görüştük, geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. İnşallah, Rabbim bir an önce yaralı kardeşimize şifa verecektir" diye konuştu.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarının altını çizen Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç kimse ama hiç kimse bizim birliğimize, beraberliğimize gölge düşüremeyecektir. Demokrasimize, yapmış olduğumuz seçim çalışmalarına gölge düşüremeyecektir. İnşallah failler bir an önce yakalanacak ve adli makamlarımızla birlikte her türlü hukuki süreç takip edilecektir. İnşallah failleri en kısa sürede emniyet birimlerimiz yakalayacaktır ve daha önceki her menfur saldırıda olduğu gibi burada da kıskıvrak yakalanacak ve sorumlularına gereken ceza verilecektir."

Açıklamaya, Kurum'un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, AK Partili bazı milletvekilleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

(HABER MERKEZİ)