Murat Kurum 'alkollü içki satışı yasağını gevşeteceğiz' dedi mi?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un gece içki satış yasağını saat 24.00'de uzatacağını söylediği iddiası sosyal medyada hızla yayıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un saat 22.00’de başlayan alkollü içki satış yasağını saat 24.00’e uzatacağı vaadinde bulunduğuna dair paylaşım yaptı. 

Aybaş, 10 Ocak'taki paylaşımında "Murat Kurum: İstanbul’da sahil ve civarında vatandaşın içki tüketimine yaşam tarzına kimse karışmayacak. Tekel bayisi esnaflarına yönelik 22:00’den sonra Alkollü içki satış yasağını saat 24:00’de uzatacağız mevcut belediyenin bu baskıcı yasakçı cezalandırıcı yaptırımlarından kurtaracağız" ifadelerine yer verdi.

Sosyal medya platformlarında çok sayıda hesaptan da bu paylaşımdaki ifadeler doğru gibi paylaşıldı. Fakat Murat Kurum'un böyle bir açıklaması bulunmuyor. 

Paylaşımın yayılması üzerine Özgür Aybaş, ifadelerin ironi olduğunu açıkladı. Aybaş, "Yasaklara dikkat çekmek adına subliminal ironi paylaşım umarım ciddiye alırlar yasakları" dedi. 

Gece 22.00 ile 06.00 arasında alkollü içki satışının yasaklayan kanun, 2013 yılında TBMM'den geçmişti. Son olarak Anayasa Mahkemesi (AYM) yasak kapsamında verilen bir cezaya itirazı değerlendirdiği kararında, ceza kesilmesinde hak ihlali kararı vermişti. (HABER MERKEZİ)