Murat Çeri imzalı 'Bir Düş Gördüm'e Moldova ve Amerika’dan En İyi Film ödülü

Murat Çeri’nin ilk sinema filmi "Bir Düş Gördüm", Serbest International Film Festivali'nde ve Urban Mediamakers Festival’inde En İyi Film ödülüne değer görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Murat Çeri’nin ilk uzun metrajlı filmi "Bir Düş Gördüm" festival yolculuğuna devam ediyor. Moldova’da düzenlenen Serbest International Film Festival (SIFF)’de En İyi Film seçilen "Bir Düş Gördüm", aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde 20.’si düzenlenen Urban Mediamakers Festival’inde de En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü’nü kazandı.

Bu zamana kadar 62 uluslararası film festivaline seçilen ve 37 farklı ülkede Türkiye’yi temsil eden “Bir Düş Gördüm", bundan önce Finlandiya, Tayland, Rusya, Hindistan, Nepal, İspanya, İtalya ve Amerika’dan “En İyi Film” de dahil olmak üzere değişik kategorilerde 15 farklı ödül kazandı.

 

Murat Çeri’nin kendi çocukluk hatıralarından esinlenilerek hayata geçirilen "Bir Düş Gördüm", bir trafik kazasında babasını kaybeden ve annesi hastanede komada olan 8 yaşındaki Tarık’ın hafızasını kaybetmesini ve köyde yaşayan dedesi ile ninesinin yanına gönderilmesini konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda; Harun Reha Pakoğlu, Recep Çavdar, Nevzat Yılmaz, Ferda İşil, İsmail Hakkı, Fatih Dokgöz, Mustafa Halezeroğlu, İsmail Kavrakoğlu, Emin Yalçın, Yakup Baybarz, Furkan Aydın Çelik, Yusuf Can gibi isimler yer alıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)