Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki yangın kontrol altına alındı

Munzur Vadisi Milli Parkı Fırtınaveli Çeşme bölgesinde 3 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dersim'deki Munzur Vadisi Milli Parkı'nda 3 gündür süren orman yangını kontrol altına alındı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Tunceli-Ovacık arasındaki Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangın bugün sonlandı, bitti. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Emeği geçen herkes çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Veli Ağbaba, yangın bölgesinde yaptığı açıklamada, Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangının sonlandığını duyurdu. Ağbaba, şunları söyledi:

"Tunceli-Ovacık arasındaki Fırtınaveli Çeşme yakınındaki yangın bugün sonlandı, bitti. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Emeği geçen herkes çok teşekkür ediyoruz. Gönüllülere, AFAD’a, Orman İşletme Müdürlüğü’ne, herkese çok teşekkür ediyoruz. Tabi ki Mersin’den gelip yangın söndürmede katkıda bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mızın, Sayın Vahap Seçer’in sevgili personellerine de itfaiye ve arazözlerine de teşekkür ediyoruz. Umarım bir daha böyle kötü günler yaşamayız. Tunceli’nin, Dersim’in ormanları bir daha yanmaz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor. Emeği geçen herkese de çok teşekkür ediyoruz. İl Başkanımız Ali Mustafa Çelik’e teşekkür ediyoruz. Günlerdir burada olan milletvekilimiz Polat Şaroğlu’na, sevgili Ovacık Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül’e, Hozat Belediye Başkanımız Seyfi Geyik’e, sevgili Ruhan Alan’a, Pülümür Belediye Başkanımız Müslüm Tosun’a, arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Seyit Torun’a, yangın esnasında hangi talepte bulunduysak sağ olsun yerine getirdi. İtfaiye, arazöz gibi araçlar geldi. Ayrıca İzmir’den bir arazöz alınmasına da büyük bir katkıda bulundu. Buradan Seyit Torun’a da sevgilerimizi, saygılarımızı yolluyoruz."

VALİ ÖZKAN: BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

Bu arada yangın bölgesine gelen Vali Mehmet Ali Özkan, yangının büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. Özkan, "Munzur Vadisi Milli Parkı’nda 3 gün önce başlayan orman yangınına müdahaleye devam ediyoruz. Alanda Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, AFAD, AFAD gönüllüleri, belediye çalışanları, gönüllü vatandaşlar, Kızılay, haberleşmeyi sağlayan mobil iletişim araçlarımız, İl Özel İdaresi ve jandarmamız can siparane mücadeleye devam ediyor. Munzur Vadisi Milli Parkı civarında Fırtına Veli Çeşmesi dediğimiz alanda çıkan yangını genel itibariyle kontrol altına aldık. Şu anda iki helikopterimiz söndürmeden öte soğutma işlemi yapıyor. Şu anda 350’ye yakın gönüllülerden oluşan bir mekanizma çalışıyor. Bu alanı insan gücüyle söndürmek çok kolay değildi. Helikopterlerle müdahale çok önemliydi. Gerçekten hem vatandaşlarımız hem kurumlarımızın katılımıyla koordineli bir çalışma gerçekleşti. Bundan sonra Kutuderesi üzerinde bir yangımız var ancak çok sarp ve dar bir alanda. Helikopterler o alana müdahale edecekler. İnsanımızdan öncelikli ricamız lütfen orman alanlarına girmesinler. Lütfen zorunlu hallerde çok dikkatli olsunlar" dedi.

CHP'Lİ ŞAROĞLU: BURADA İNSAN ÜSTÜ BİR MÜCADELE VAR

Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise ekiplerin canla başla çalıştığını söyledi. Şaroğlu, "AFAD’ın öncülüğünde yaklaşık 300 kişi bölgelere dağıtıldı. Gerek yangının çıktığı alana kuzey gerek ise batı kısımdan çıkarak çalışma yürütülüyor. Ciddi bir emek sarf ediliyor. Çünkü gerçekten çok zor bir alan. Dün bende yangın bölgesine çıktım. Rüzgar ve dumanın içinde çalışmak çok zor. Çalışanlar insan üstü mücadele ediyor. İnsanlar bir metrekarelik bir alanın yanmaması için canını tehlikeye atıyor. İnsanlar, 'Ben yanayım ama doğamız yanmasın' diyor" ifadelerini kullandı. (ANKA/DHA)