VİDEO

Mültecilerin içinde bulunduğu kamyon duvara çarptı

İzmir'in Karaburun ilçesinde rampayı tırmanamayıp bir evin bahçe duvarına çarpan kamyondan, yaklaşık 80 Afgan ve Pakistanlı mülteci çıktı. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

DUVAR - İzmir kıyılarından Yunanistan'a geçmeye çalışan kaçak mültecilerin içinde bulunduğu kamyon kaza yaptı. Olay, bugün saat 16:00 sıralarında, Karaburun'un İskele Mahallesi'nde meydana geldi. Kasası brandayla kapatılmış bir kamyon, rampayı çıkmaya çalışırken bir anda kontrolden çıktı. Geri geri kayan kamyon, bir evin bahçe duvarına çarptı. Kamyon sürücüsünün ev sahiplerini polis çağırmamaları konusunda ikna etmeye çalıştığı sırada kamyonun brandasını yırtan çok sayıda mültecinin hızla etrafa dağıldığı görüldü. 

Kamyondan çıkıp Karaburun'da mahalle aralarına ve makilik alana dağılan 80'e yakın Afgan ve Pakistanlı mülteci, polis ve jandarmayı harekete geçirdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan polis ekipleri, kamyon sürücüsünü gözaltına alırken 50’ye yakın mülteciyi yakaladı. Polise bıçak çektiği öne sürülen bir mültecinin de gözaltına alındığı kaydedildi. 25'in üzerinde mültecinin ise halen arandığı öğrenildi.

Afgan ve Pakistanlı mültecilerin, bin dolar ila 3 bin dolar arasında ücretler karşılığında, Karaburun'dan botlarla karşıdaki Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalıştığı belirtildi. (ANKA)