Mülakat belgesine ulaşan savcı adayı üçüncü kez elendi

İki kez hakim-savcılık mülakatından elenen ve bunun tutanaklarına ulaşan İsa Temur, üçüncü kez girdiği mülakatında da elendi. Temur, “Amacım kazanmak değil bir şeyler değiştirmek” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - İki kez hakim ve savcı adaylığı mülakatına girerek elenen avukat İsa Temur, Mart 2023’te son gün başvurduğu sınavı kazanıp yeniden mülakata girdi. Temur, üçüncü kez girdiği hakimlik ve savcılık adaylığı mülakatından da elendi.

Temmuz 2020, Haziran 2021 tarihlerinde olmak üzere mülakatlara giren Temur, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bu mülakatların tutanaklarına erişti. Mülakat belgelerinde 12’şer puan verilerek toplam 60 puan ile 70 barajının altında kaldığı ortaya çıkan Temur bunun gündeme gelmesinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Meclis’te görüşmüştü.

Bu kez mülakatının 2 dakika yerine 4 dakika sürdüğünü açıklayan Temur, “Düzen yine değişmedi. Hak eden birçok arkadaşımız elendi. Mücadeleye devam edeceğim. Amacım kazanmak değil bir şeyler değiştirmek” diye konuştu. Temur, bir sonraki yıl yeniden sınava gireceğini ifade etti.

Etiketler isa temur mülakat