'Muharrem İnce'nin aşıkları' kimler?

Muharrem İnce'ye sosyal medya desteği veren "Muharrem İnce'nin Aşıkları"nın bir kısmının "organik" olduğu, bir kısmının ise AK Parti merkezli olabileceği iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklamasının ardından sosyal medya desteğindeki gözle görülür artış gündemin ön sıralarına yerleşen bir tartışmaya neden oldu. Muharrem İnce'nin destekçileri kimler sorusuna "sahte hesaplar" yanıtı verenler, bu hesapların ardında AK Parti'ye çalışan bir merkezin olduğunu da iddia ediyorlar.

Karar yazarı Akif Beki ve Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugün köşelerinde Muharrem İnce'nin sosyal medya desteğine ilişkin iddiaları ele aldılar. 

Karar yazarı Akif Beki, "Muharrem İnce'nin kukla aşıkları" başlıklı yazısında "Muharrem İnceye Aşığız" etiketine desteğin bot hesaplardan geldiğini ifade etti. Bot hesapların Fake Trend Alert'e yakalandığın fakat bu hesapları kimin yönettiğinin anlaşılamadığını belirten Beki, "Bir merkez, trollerini salarak aşka davet ediyor ve bu aşk çağrısına icabet eden sürüyle kukla varsa... İpleri tutan kukla ustası başka kim olacak, muhalefeti bölecek bir adaya aşkın kabarmasından kim yararlanacaksa odur" diye yazdı.

Fatih Altaylı ise "Sonunda çok güler miyiz!" başlıklı yazısında Muharrem İnce'ye sosyal medya desteğinin bir komplo teorisine dönüşmekte olduğunu ifade etti, bir kısmı organik olan bu desteğin yanı sıra AK Partili hesapların da İnce'ye "gaz verdiğini" ileri sürdü, "Bu hesapların kim olduğu sır falan değil. Başında 'Aslan' gibi bir adam var ve troll hesaplar buna bağlı. Harekete geçtikleri anda çok yoğun bir etkileşim sağlayabiliyorlar. İstediklerini kısa süreliğine de olsa trend haline getirebiliyorlar" diye yazdı. 

AKİF BEKİ: MUHARREM BEY'E İLAN-I AŞK EDEN KUKLALARIN İPİ KİMİN ELİNDE OLABİLİR Kİ?

Akif Beki'nin "kukla" olarak nitelediği hesaplara ilişkin değerlendirmeleri şöyle: 

"İnce, bu durumu şöyle açıklıyormuş:

'Bir otobüs, bir telefon. Hepsi bu.'

Sedat Peker'in, 'bir tripoda, bir kameraya yenileneceksiniz' şeklindeki mottosunu hatırlatıyor. 

'Bir otobüse, bir telefona yenileceksiniz' mesajı veriyor alttan alta.

Arkanızdan 'çok aşığı var' derlerse siz de biraz havaya girersiniz; olacak artık o kadar, gayet doğal.

Bu hikayede tuhaf olan tek şey, İnce'ye aşk kampanyası başlatan merkezin bulunamaması.

Adaylığı kime çalışıyor, neye hizmet ediyor? İnce'nin bir otobüsüne, bir telefonuna muhalefet mi, iktidar mı yenilecek?

Kuklacıyı bulan, bu soruların cevabını da bulacak. Fakat kuklacı, sırlarıyla birlikte kayıp.

Allah Allah, Muharrem Bey'e ilan-ı aşk eden kuklaların ipi kimin elinde olabilir ki?

Bir merkez, trollerini salarak aşka davet ediyor ve bu aşk çağrısına icabet eden sürüyle kukla varsa... İpleri tutan kukla ustası başka kim olacak, muhalefeti bölecek bir adaya aşkın kabarmasından kim yararlanacaksa odur.

O da herhalde oyları bölünecek ve ilk turda kazanma şansı düşürülecek olan muhalefet partileri değil.

Muhalefeti bölenin egosunu, popülaritesini kim şişiriyor? Üfürükçüyü, başka bir merkezde veya genel merkezde aramak gerek öyleyse.

Sizin aklınıza bir yer geliyor mu?

İnce, gördüğü teveccühe bakacak. Popülaritesi Kılıçdaroğlu'nun gerisinde kalırsa seçime 2 gün kala adaylıktan çekilebileceğini açıkladı. Ama öne geçerse de Kılıçdaroğlu'ndan aynı fedakârlığı bekliyor.

Kuklaların teveccühüne bakacak yani. Kuklacı, aşıklarını çok göstermeye, göz boyamaya devam ederse İnce de o dolduruşla sonuna kadar gidecek. Bir bölen olmaktan dönmeyecek.

Cilvesini kuklacıya yaparken muhalefete nazından, kaprisinden geçilmeyecek demektir.

Öyle ya, ilk turda Kılıçdaroğlu'ndan kaç oy eksiltse kuklacıya kâr, taş attı da kolu mu yoruldu, başarısının mükâfaatını öpüp başına koyar elbet.

Muhalefet, 'bir otobüse, bir telefona' yenildiğinde kuklacı, zilsiz oynamayacak da ne yapacak!

Çok popüler Muharrem Bey de ödülü sahibine teslim edip sonraki safhaya, dumanla haberleşmeye geçer artık oradan."

FATİH ALTAYLI: DÜŞÜK ZEKALI TROLL ORDUSU, BU GAZLA İNCE’Yİ AK PARTİ’NİN ADAYI ZANNETME POTANSİYELİNE SAHİP

Fatih Altaylı, iki hafta önce Twitter hesabından yaptığı bir ankette de Muharrem İnce'nin öne çıktığını hatırlattığı yazısında, "tüm bu tartışmanın müsebbiplerinden biri de benim" diye yazdı. Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Benim yaptığım anket, biraz da katılımcı azlığı nedeniyle bana pek güven vermeyen Vole’deki anketi test ediyordu.

Peki İnce’ye AK Partili hesaplar da gaz vermiyor mu?

Yanıt net. 'Evet veriyor.'

Bu hesapların kim olduğu sır falan değil. Başında 'Aslan' gibi bir adam var ve troll hesaplar buna bağlı.

Harekete geçtikleri anda çok yoğun bir etkileşim sağlayabiliyorlar. İstediklerini kısa süreliğine de olsa trend haline getirebiliyorlar.

Bu hesapların tamamı son dönemde İnce’yi destekleyen 'tweet'ler atıyorlar. Tek kalemden çıktığı belli olan on binlerce yorum ve tweet bir anda ortalığı sarıyor. Bunu destekleyecek diğer unsurlar ve sokak röportajcıları da anında devreye giriyor. Sonuçta bir bölümü gerçek, bir bölümü sahte müthiş bir Muharrem İnce desteği ortaya çıkıyor. 

AK Parti’nin İnce’ye yönelik bu 'sosyal medya desteği' nasıl bir sonuç verecek bilmiyorum. Şimdilik muhalefeti bölme ve seçimi en azından ikinci tura taşıma amacı taşıdığı kesin.

Ancak sandığa gidildiğinde ikinci tura kalanlar İnce ve Kılıçdaroğlu olursa emin olun çok gülerim. Ne de olsa düşük zekalı troll ordusu, bu gazla İnce’yi AK Parti’nin adayı zannetme potansiyeline sahip." (HABER MERKEZİ)